Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Claudia
      24 iulie 2020
      0 urează frunze verzi

      brad argintiu – se usuca

      Buna ziua.

      Sunt complet novice cand vine vorba de gradina, dar am plantat un brad argintiu acum un an si vad ca a inceput sa se usuce bine. Nu l-am udat excesiv, doa in perioadele mai uscate ii puneam ceva apa. Este plantat si pe un strat de pietris ca sa dreneze apa in exces. Dar am observat ca un fel de rasina pe una din crengi (poza) si are un fel de ciuperca alba (?) din loc in loc (poza). Varfuri vad ca ii dau cateva (si conuri). Va rog, daca ma puteti ajuta sa il salvez. Nu am idee ce ar putea sa aiba. Cu un fungicid universal l-am stropit acum vreo 3 saptamani, dar alte ingrasaminte/tratamente nu i-am aplicat.

      Multumesc mult.

      # 61762

      2 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      24 iulie 2020

      Substanta observata pe scoarta bradului reprezinta rasina acestuia, secretata in mod natural de arborii coniferi. De asemenea, va rugam sa verificati cu atentie daca se observa prezenta vreunui daunator pe brad.
      Daca nu sesizati prezenta daunatorilor, in cazul ramurilor uscate, se recomanda eliminarea acestora si aplicarea unui fungicid pe baza de cupru, precum Champ 77 WG (Champ 77 WG, 20 g), in doza de 20 g/10 L apa, iar la 10 zile de la aplicarea tratamentului, este indicat sa alternati cu un produs pe baza de mancozeb, precum Dithane M 45 (Dithane M 45, 20 g ), in doza de 20g/10 L apa. Sau puteti opta pentru un produs care contine atat cupru cat si mancozeb precum Curzate Manox (Curzate Manox, 25 g), in doza de 25g/10 L apa. Tratamentele se aplica prin pulverizare foliara. La 10 – 12 zile dupa efectuarea tratamentelor, se poate administra un ingrasamant pentru conifere, precum Fir Fluid (Fir Fluid, 350 ml), aplicat prin pulverizare in doza 25 ml/ 10 l apa. Este indicata repetarea administrarii acestui ingrasamant pe parcursul perioadei de vegetatie, la trei-patru saptamani. De asemenea, pentru imbunatatirea calitatii solului, este recomandata si administrarea unui ingrasamant special, ce sporeste activitatea microbiana si intensifica procesele de absorbtie la nivelul radacinilor precum Activator Organic Sol (Activator Organic pentru Sol, 350 ml). Se aplica prin udare la radacina in doza 10 ml/ 1 l apa.

      # 61767
      0 urează frunze verzi
    • Claudia
      26 iulie 2020

      Multumesc mult pentru raspuns. Voi incerca ce mi-ati recomadat.

      # 61768
      0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

brad-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Brad

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi