Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Anca S.
      2 iulie 2020
      1 urează frunze verzi

      Boala Buxus

      Buna ziua,
      De cateva zile am observat o problema la aproape toate plantele de buxus din gradina mea. Am incercat sa compar cu bolile prezentate de dumneavoastra pe site dar nu stiu daca e vorba de fainare sau de paduchele lanos. Va trimit cateva fotografii pentru a ma ajuta sa identific boala si v-as ruga sa imi recomandati tratamentul necesar.
      De asemenea, inca de anul trecut unele plante prezinta o coloratie ruginie-rosiatica a frunzelor si nu se mai dezvolta normal, dar nu pare sa fie ‘rugina’, asa cum e prezentat pe site. Va trimit forografii si cu aceste plante si v-as ruga sa imi recomandati cum le pot ajuta.

      # 58100

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      2 iulie 2020

      Buna ziua, in unele fotografii atasate de dumneavoastra, buxusul pare afectat de paduchele lanos. Combaterea acestor insecte este mai dificila, din cauza stratului de ceara ce le protejeaza corpul. Aceasta consta in aplicarea insecticidelor specifice, prin alternarea de substante diferite, la intervale de 7 zile:
      Movento (Movento 100 SC, 7.5 ml), 7,5 ml/6 L apa.
      Mavrik (Mavrik 2 F, 5 ml ), 5 ml/10 L apa.
      Pentru a spori eficacitatea insecticidului, este recomandat sa adaugati in solutia de stropit un adjuvant precum Break Thru S 240, 2 ml, 2ml/10 L apa. Tratamentele se repeta de 2-3 ori, la interval de 7-10 zile.
      De asemenea, simptomele de inrosire a frunzelor se pot datora unei deficiente de potasiu. Trebuie sa stiti ca potasiul este elementul care se pierde cel mai rapid din sol, astfel, la buxus, pentru a preveni si trata carentele de nutrienti, se recomanda administrarea regulata a unui ingrasamant special (Boxwood Fluid, 350 ml).

      # 58105
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

buxus-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Buxus

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi