Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Bogdan
      1 decembrie 2022
      1 urează frunze verzi

      Avocado – frunze care se usuca

      Buna ziua!
      Am două plante de avocado ținute în interior. amândouă au in jur de 2 ani si mi se pare ca au crescut vazand cu ochii, inclusiv noi crengute (decat cea principală), iar in urma cu doua luni a trebuit sa ii transfer in ghivece mai mari. A fost si greseala mea ca am rugat pe cineva sa imi cumpere pamantul, acesta fiind foarte cleios. In speranta unui drenaj mai bun, am mai pus si cateva pietricele (mai mult la spre suprafata), insa nu am folosit si nisip sau macar un sol nu atat de cleios. Incepand de atunci, chiar daca in partea inferioara a plantei frunzele au inceput deja sa se usuce la extremitati, dupa mutarea in noul ghiveci au inceput sa se usuce toate, si nu doar extremitatile, ci intreaga frunza ingalbenindu-se. Cateva au cazut, uscatea gandindu-ma ca a fost cauzata de umiditatea scazuta din aer. Astfel, de aproximativ 2 ori pe zi le stropesc pe frunze cu apa (incepusem cu apa de la robinet nu foarte rece, apoi am spus ca ar fi mai bine sa folosesc apa îmbuteliată sau filtrată). nu am observat o îmbunătățire, dar cumva uscarea nu a continuat. Plantele le ud in aceasta perioada aproximativ de 2 ori pe saptamana. imi este frica fiindca inclusiv frunzele mai noi incep sa se ingalbeneasca pe zi ce trece. Cat de cat, dupa 2 luni in care planta nu a mai crescut, de putin timp au inceput sa apara mici mugurasi, insa ma simt constrans de faptul ca par ca se ingalbenesc. Nu stiu daca ar fi o solutie sa incerc sa le transfer din nou acum din nou, folosind pamant mai bun, putin mai nisipos si sa folosesc si putin pietris pentru drenaj. De asemenea, ce ar fi recomandat sa fac? Mentionez ca niciodata nu am folosit fertilizator / ingrasamand sau fungicite sau nimic altceva. Poate ar fi util sa folosesc acum, poate chiar si ceva de intretinere. Nu am idee. Daca m-ati putea sfatui, as rămâne veșnic recunoscator.

      Va mulțumesc!

      # 147456

      5 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      2 decembrie 2022

      Buna ziua, din imaginile inserate si detaliile furnizate, cel mai probabil deprecierea plantelor a fost determinata de stresul suferit in urma transplantarii.
      In acest caz, se recomanda administrarea unui ingrasamant natural care contribuie la imbunatatirea calitatii substratului, sprijina dezvoltarea radacinilor, marind rezistenta plantelor la factorii de stres, precum AMN BonaVita, 500 ml. Se poate administra prin udare, in doza de 1-5 ml/1 L apa. Se recomanda efectuarea a 3-4 tratamente, la interval de 10-14 zile. In plus, din primavara, pentru a stimula cresterea sanatoasa si armonioasa este recomandata administrarea periodica, a unui ingrasamant special formulat pentru cerintele nutritionale ale plantelor de interior, precum: Ingrasamant Organic Plante Interior Zimmerpflanzen, 350 ml. De asemenea, se recomanda monitorizarea evolutiei plantei, o perioada, iar in cazul in care apar alte simptome, va asteptam mesajul insotit de fotografii.
      In plus, pentru o dezvoltare corespunzatoare, este important sa respectati cerintele de mediu si de ingrijire specifice acestor specii, detaliate si in articolul nostru: Avocado, informatii si sfaturi de ingrijire.

      # 147522
      0 urează frunze verzi
      • Bogdan
        2 decembrie 2022

        În regulă.
        Vă mulțumesc mult.
        Din pacate, din neatentie cand am atasat pozele, am atasat doar cateva din cele facute, apoi am observat ca ma lasa sa atasez doar 4. Am mai atasat acum cateva pentru a se observa mai bine. Voi proceda asa cum a-ti sugerat.
        Multumesc din nou!

        # 147530
        0 urează frunze verzi
      • Bogdan
        6 decembrie 2022

        Buna seara!
        Mai revin cu o intrebare daca se poate, si anume am amestecat 5 ml de AMN Bonavita cu 1 L de apa, iar intrebarea ar fi urmatoarea: la o singura udare, aproximativ cat din cantitatea de 1 L de amestec ar trebui sa folosesc?
        Multumesc frumos!

        # 147684
        0 urează frunze verzi
        • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
          7 decembrie 2022

          Buna ziua. Se recomanda administrarea unui volum de solutie egal cu cel folosit in mod normal la o udare.

          # 147703
          0 urează frunze verzi
          • Bogdan
            7 decembrie 2022

            In regula.
            Va mulțumesc frumos.

            # 147704
            0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Avocado

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi