Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Andra C.
   18 septembrie 2021

   Aveti idee ce ar putea avea aceasta Hoya cu frunze ofilite?

   Sunt doar cele doua frunze asa, au culoarea aia si sunt foarte subtiri. N-am vazut daunatori pe ea, apa a primit ieri, nu am schimbat nimic in ingrijirea ei.
   E o planta batrana, i-au mai cazut si i s-au mai ingalbenit frunze de-a lungul timpului, cum e normal, dar asta pare a fi altceva.

   Multumesc!

   #107503

   3 Răspunsuri

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   20 septembrie 2021

   Buna ziua, va rugam sa ne oferiti cateva detalii suplimentare despre varsta exacta a plantei si unde este amplasata aceasta, inclusiv coditiile de mediu din spatiul respectiv (lumina, temperatura, umiditatea aerului).

   • Andra C.
    20 septembrie 2021

    Nu stiu varsta exacta, e in familia noastra de vreo 17 ani, dar nu a fost pui cand am primit-o.
    Este pozitionata la aprox. 1m de geam, are lumina indirecta aproape toata ziua.
    Umiditatea este in general 50% (plus cat poate creste cand usuc hainele in balcon).
    Avand in vedere ca sta de mult timp in acelasi loc, conditiile schimbandu-se doar odata cu anotimpurile, nu cred ca problema e in mediu.
    Am mai adaugat o poza, mai clara, sper. Mi se pare interesant cum acele pete au aparut doar in interiorul frunzei, marginea nefiind deloc afectata.

    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
     20 septembrie 2021

     In acest caz, avand in vedere faptul ca hoya are o longevitate de aproximativ 8 ani, cel mai probabil planta dumneavoastra se apropie de declin si incepe sa-si piarda din aspectul estetic, fiind totodata mai sensibila la anumiti factori de mediu (lumina puternica, ce poate provoca arsuri solare).

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Aveti idee ce ar putea avea aceasta Hoya cu frunze ofilite? Comunitatea Botanistii
Decorative de interior
Hoya

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Corina S.
  19 septembrie 2021
  De ce au aparut la hoya aceste pete pe frunze? Comunitatea BotanistiiDe ce au aparut la hoya aceste pete pe frunze? Comunitatea BotanistiiDe ce au aparut la hoya aceste pete pe frunze? Comunitatea Botanistii
  Buna seara! Am de cateva luni aceasta hoya, careia ii mergea foarte bine. A stat mereu spre un geam S-V. De o saptamana a inceput sa aiba aceste pete pe frunze. Nu am schimbat nimic in rutina ei.. Multumesc!
  0
  1
  Trimite
  Ileana Barbu
  26 august 2021
  Ce sunt petele maronii de pe spatele frunzei de Hoya? Comunitatea BotanistiiCe sunt petele maronii de pe spatele frunzei de Hoya? Comunitatea Botanistii
  Bună ziua, Pe spatele frunzelor cărnoase de Hoya am observat mici pete maronii și înțepături și de asemenea pe spatele frunzei de Hoya Andalensis am găsit un grup de oua de mici dimensiuni,albe. In ceea ce privește îngrijirea, plantele sunt poziționate la exterior, într-o zonă cu lumina puternica și soare indirect. Ele sunt udate la 2/3 zile cu apă distilată și pulverizate zilnic cu același tip de apă. Săptămânal le administrez și îngrășământ Seramis,pentru orhidee,alternând cu Atonik. As dori sa aflu care este cauza acelor pete maronii găsite pe spatele frunzelor. Mulțumesc!
  0
  1
  Trimite
  Daniela Gheorghiu
  26 martie 2021
  Substrat hoya cu puncte albe Comunitatea BotanistiiSubstrat hoya cu puncte albe Comunitatea Botanistii
  Crește în pământ de hoya și anthurium, cu perlit și scoarța de orhidee, la temp 18-20 grade, pământul este menținut umed, nu ud, și umiditate atmosferică ridicată. Îngrășământ OSMOCOTE, tratamente insecticid + fungicid in octombrie-noiembrie când am băgat o în casă. Aceste puncte albe înconjurate de un puf alb au apărut peste iarnă. Planta nu pare să sufere dar "ghiveciul" e plin de "albinoși' și se simte un miros de ciuperci. Știu că rădăcinile hoyelor sunt sensibile și nu am avut curaj să intervin fara sfatul unei persoane avizate. P.S. nu poate hoyele pe care le am au așa ceva, doar câteva și nu toate au același regim de udare și umiditate atmosferică. Mulțumesc.
  0
  3
  Trimite
  Constantin
  19 martie 2021
  puncte negre pe frunzele de hoya obovata Comunitatea Botanistiipuncte negre pe frunzele de hoya obovata Comunitatea Botanistiipuncte negre pe frunzele de hoya obovata Comunitatea Botanistiipuncte negre pe frunzele de hoya obovata Comunitatea Botanistii
  Salut. Am o hoya obovata si am descoperit ca are niste puncte negre pe frunze. Am atasat poze cu 2 frunze care erau foarte afectate pe care le-am indepartat. Multumesc.
  0
  2
  Trimite
  Elena
  7 mai 2020
  Hoya kerrii – margine maronie Comunitatea BotanistiiHoya kerrii – margine maronie Comunitatea Botanistii
  Buna. Frunza nouza de la hoya kerrii s a inconvoiat si a inceput sa se subtieze si sa se faca putin maro pe margine. O tin pe balcon (inchis, cu folie heliomata) orientat spre sud-vest, are doare de dup amiaza pana la apus, si o ud doar cand se usuca. Momentan nu am fertilizat-o. Cand am primit o avea frunza noua iesita, stand la mine a inceput sa se inconvoaie. De cand o am frunza s a mai marit putin si a inceput sa capete textura ceroasa specifica hoya. Aveti idee de ce se fac margine asa? Multumesc anticipat
  0
  1
  Trimite