Vezi 4 fire de răspunsuri
  • Radu Alexandra
   19 august 2019

   Ardei – pete pe fructe

   Buna ziua! As dori daca se poate un sfat cu ce sa tratez. Am stropit cu Ortiva Top.

   #70497 Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   19 august 2019

   Buna ziua, este vorba de o carenta de calciu, fructele afectate nu isi mai revin.
   Pe viitor, se recomanda aplicarea foliara, incepand inca de la inflorit, a calciului, un produs fiind Microcat Ca (Microcat Ca, 1 litru) se dilueaza 30 ml/10 l apa sau Microcat Calciu-Bor (Microcat Calciu Bor, 1 litru), ce contine si bor, se dilueaza 30 ml/10 l apa.
   Se pot efectua tratamente pe parcursul perioadei de vegetatie, la interval de 10-14 zile. Daca sunt conditii ce pot favoriza carenta de calciu, mai exact, canicula, seceta sau observati simptome, se poate aplica la interval de 7 zile.

  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   4 august 2020

   Buna ziua, va rugam sa ne dati mai multe detalii. Unde sunt amplasati, care sunt conditiile de mediu (temperatura, lumina, umiditate), la ce interval de timp realizati udarea? Ati efectuat alte tratamente sau ati administrat ingrasamant de curand? Cand au inceput sa prezinte aceste simptome, se observa prezenta vreunui daunator pe planta? De asemenea, pentru a identifica problema, va rugam sa atasati cateva imagini relevante cu intreaga planta.

  • Radu Alexandra
   5 august 2020

   Buna ziua! Plantatia de ardei este în camp deschis, udata cu sistem prin picurare, apă din canal de irigații, la 2-3 zile (recent dimineata) A fost stropită cel mai mult cu Green Up. Apoi ultima stropire cu Cropmax. Tratamentele au fost Mavrik 2F, Topsin 500 si Ortiva Top ultima dată(săptămâna trecută). Primele pete au fost observate cam in urma cu 2 săptămâni și am aplicat Topsin 500. Printre frunze am văzut fluturi si cateva plosnite( maronii, pe care le-am mai vazut si in grau)

  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   5 august 2020

   Buna ziua, din imaginile atasate, plantele par sa prezinte simptomele unei arsuri solare. Se poate avea in vedere aplicarea unui stimulator care sa ajute plantele sa depaseasca perioada de stres, precum Terra-Sorb Foliar (Terra-Sorb Foliar, 100 ml), aplicat prin pulverizare in doza 25 ml/ 10 l apa. Apoi, la scurt timp, se recomanda aplicarea unui ingrasamant foliar pe baza de calciu care sa ajute la refacerea si intarirea peretilor celulari, precum Microcat Ca (Microcat Ca, 1 litru), in doza 30 ml/ 10 l apa. Se pot face doua tratamente la interval de minim 14 zile intre ele. De asemenea, este foarte important sa tineti cont de fertilizarea cu calciu inca din fenofaza de inflorit.

Vezi 4 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Legume
Ardei, Gogosari

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Alin
  2 septembrie 2021
  Buna ziua de cateva zile am observat la ardeii din solar ca au inceput sa se ofileasca, ce pot sa le fac sa ii salvez cu ce se poate trata?
  0
  1
  Bunul
  21 august 2021
  Ce puteti sa-mi spuneti despre "capusa ardeiului iute"? Alta denumire n-am, nu am gasit niciunde... Cum o starpesc?
  0
  4
  Deacu Oprel
  9 august 2021
  Plantaei i-au fost aplicate foliare precum nutrilife, orriva top, insecticide precum mospilan și vertimec și îngrășăminte precum calciu și verasol.
  1
  1
  Luca
  30 iulie 2021
  Gogoșarii sunt plantați într-un minisolar. De o săptămână am observat că gogoșarii (câțiva) au început să se îmbolnăvească.Irigarea e prin picurare și au și plasa de umbrire. Chiar nu stiu ce boală ar avea și care ar fii tratamentul. Țin să menționez că sunt într-un solar…
  0
  1
  Marcel Berbecar
  24 iulie 2021
  Primul etaj au facut gogosari iar la urmatoarele dupa ce cade floarea la gogosarii inca f. mici se ingalbeneste si se usuca codita iar apoi cade. Precizez ca asta se intampla la un singur soi din cele 3 pe care le am in solar. Au fost tratati si fertilizati la timp conform calendarului de tratamente de pe botanistii.
  0
  1