ardei kapia carenta de calciu

Acest subiect conține 3 răspunsuri are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Tom Botanistul 27 iulie 2018 la 2:37 pm.

 • Autor
  Mesaje
 • 3 Răspunsuri
 • #18797 Răspuns
  Dan

  Ardeii mei Kapia încep să se strice la momentul când începe coacerea.
  Plantele arată bine, sunt verzi uniform, solide, ardeii verzi nu prezintă nici o anomalie însă în momentul în care încep să se înroșească simultan intră și în putrefacțe.
  Le-am dat următoarele tratamente:
  – 7 iunie: Fury
  – 19 iunie: D-thane
  – 10 iulie: Zeama Bordeleza
  Care este cauza și ce recomandați ca remediu?

 • #18807 Răspuns
  Tom Botanistul

  Buna ziua, pare o carenta de calciu pe care s-au instalat ciuperci patogene. Se recomanda tratament cu Ortiva Top, 10 ml/10 l apa, maxim 2 tratamente, la cel putin 10 zile distanta, 3 zile timp de pauza (de la tratament la recoltare) (https://www.botanistii.ro/syngenta-fungicid-ortiva-top-10-ml.html).

 • #18827 Răspuns
  Dan

  Am stropit ieri cu Ortiva Top.
  Legat de carența de calciu am următoarea nelămurire: am primit Azotat de calciu (15,5% azot, 26,5% calciu). În prospect scrie că se aplică la Legume în doză de 0,5-0,6 %, Fertiirigatie 0,10-0,15% sau administrare solidă 200-400Kg/ha înainte de udare. Să înțeleg că doza de 0,5-0,6 % se referă la aplicare foliară iar doza de 0,10-0,15% prin udare la rădăcină? Pe de altă parte mi-ar conveni cel mai mult aplicarea solidă însă care ar fi cantitatea pentru fiecare plantă și cum ar fi recomandat să se aplice (grupat la rădăcină sau împrăștiat între rânduri)?

 • #18829 Răspuns
  Tom Botanistul

  Buna ziua, in cazul administrarii la sol, 200-400 kg/ha inseamna 20-40 g/mp. In functie de distantele dintre plante pe rand si dintre randurile de plante, calculati numarul de plante de pe un metru patrat, respectiv cantitatea de ingrasamant necesara unei plante. Modul de administrare depinde de suprafata cultivata si de uneltele pe care le folositi: pentru cateva plante, manual, il puteti administra fiecarei plante, dar pentru suprafete mai mari, mai usor este pe rand, eventual cu ajutorul unui dispozitiv de imprastiere, care sa va ajute si la dozarea corecta a cantitatii de ingrasamant. Pentru culturile viitoare de ardei, retineti ca se recomanda administrarea calciului inainte sau imediat dupa inflorire, pentru a preveni aparitia simptomelor pe fructe.


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">