Vezi 3 fire de răspunsuri
  • Anca Oană
   24 iunie 2020

   Ardei gras – caderea fructelor

   Buna dimineața,am in solar ardei gras si am observat ca infloreste,leaga iar mai apoi se ingalbeneste si cade fructul asa micut cum este.Va rog sa-mi spuneți care ar fi cauza si cu ce sa il tratez.Multumesc mult.

   #70466 Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   24 iunie 2020

   Buna ziua, va rugam sa ne dati mai multe detalii despre planta din imaginile atasate. Unde este amplasata, care sunt conditiile de mediu (temperatura, lumina, umiditate), la ce interval de timp realizati udarea? De asemenea, ati efectuat vreun tratament sau ati administrat ingrasamant de curand? Ce simptome prezinta si cand a inceput sa prezinte aceste simptome, se observa prezenta vreunui daunator pe planta?

  • Anca Oană
   24 iunie 2020

   Ardeiul se afla in solar,udarea o fac prin picurare la 3-4 zile,daunatori nu am vazut pe planta,frunzele nu prezinta urme de ceva sunt curate, iar ca tratament acum aprox 14 zile am stropit cu Melody Compact+bionat.Multumesc

  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   24 iunie 2020

   Buna ziua, daca planta nu prezinta simptome de afectiuni pe alte organe vegetative, atunci caderea fructelor/florilor poate fi cauzata de un stres fiziologic indus de factorii de mediu (variatiile mari de temperatura zi/noapte, lumina puternica din timpul zilei, comparativ cu perioadele innorate). Aceste conditii induc plantei o dezvoltare vegetativa intensa, in defavoarea mentinerii rodului. In acest caz, este important sa aplicati un stimulator precum Atonik (Atonik, 100 ml), care ajuta si la fertilitatea florilor. Se pot efectua 2-3 tratamente (la interval de 10-14 zile) prin pulverizare foliara, in doza 6 ml/10 l apa.

Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Legume
Ardei, Gogosari

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Alin
  2 septembrie 2021
  Buna ziua de cateva zile am observat la ardeii din solar ca au inceput sa se ofileasca, ce pot sa le fac sa ii salvez cu ce se poate trata?
  0
  1
  Bunul
  21 august 2021
  Ce puteti sa-mi spuneti despre "capusa ardeiului iute"? Alta denumire n-am, nu am gasit niciunde... Cum o starpesc?
  0
  4
  Deacu Oprel
  9 august 2021
  Plantaei i-au fost aplicate foliare precum nutrilife, orriva top, insecticide precum mospilan și vertimec și îngrășăminte precum calciu și verasol.
  1
  1
  Luca
  30 iulie 2021
  Gogoșarii sunt plantați într-un minisolar. De o săptămână am observat că gogoșarii (câțiva) au început să se îmbolnăvească.Irigarea e prin picurare și au și plasa de umbrire. Chiar nu stiu ce boală ar avea și care ar fii tratamentul. Țin să menționez că sunt într-un solar…
  0
  1
  Marcel Berbecar
  24 iulie 2021
  Primul etaj au facut gogosari iar la urmatoarele dupa ce cade floarea la gogosarii inca f. mici se ingalbeneste si se usuca codita iar apoi cade. Precizez ca asta se intampla la un singur soi din cele 3 pe care le am in solar. Au fost tratati si fertilizati la timp conform calendarului de tratamente de pe botanistii.
  0
  1