Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Marian S.
      26 martie 2021
      2 urează frunze verzi

      Arbust conifer pe jumatate uscat si ingrijire thuja

      Buna ziua,
      Va rog sa ma ajutati cu produsele si recomandarile dumneavoastra pt situatiile de mai jos, multumesc:

      1.Pentru ‘bradutul” din poza atasata, care credeti ca este problema si ce produse ma sfatuiti sa folosesc. ( am stropit de 2 ori cu Topsin WDG 10 GR fara rezultat )
      2.Pentru thuja, ce plan de intretinere/preventive recomandati?
      3.Muschi de padure in gazon si printe dalele de pavaj. Am citit la dumneavoastra pe site, am cumparat un produs cu Fier insa pe acesta il pot folosi doar in zonele unde nu este pavaj, exista un produs ce poate fi folosit si pentru muschiul ce se regaseste in apropierea si intre dalele pavajului?
      Multumesc,

      # 84323

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
      26 martie 2021

      Buna ziua, in general, la conifere, uscarea ramurilor pe anumite portiuni poate fi determinata de umiditatea excesiva, persistenta la nivelul sistemului radicular, solul compact, drenajul slab etc. In acest caz, se recomanda curatarea plantei de portiunile puternic afectate, deoarece nu isi vor mai reveni si efectuarea unui tratament preventiv cu un fungicid pe baza de cupru, precum Coppermax, 30 g, in doza de 30 g/15 L apa, aplicat prin pulverizare pe frunze. In general, nu se recomanda acoperirea solului de la baza plantei cu pietris, deoarece acesta mentine o umiditatea ridicata si nu permite circulatia aerului la nivelul radacinilor. Astfel, este indicata indepartarea acestuia.

      Totodata, pentru a stimula cresterea sanatoasa, este indicata administrarea unui ingrasamant granular precum AMN Natural Activ-Bio, 1.5 kg. Acesta imbunatateste calitatea solului, mareste toleranta la stres si stimuleaza absorbtia nutrientilor in planta, prin continutul de fungi micorizanti. Se aplica prin incorporare in sol, in doza de 50-150 g/mp. Foliar, pe parcursul perioadei de vegetatie, se recomanda administrarea unui ingrasamant special pentru conifere precum Fir Fluid, 350 ml, care contribuie la prevenirea aparitiei unor carente, precum si a brunificarii acelor frunzisului.

      In cazul tuiei, puteti avea in vedere efectuarea unui tratament preventiv cu fungicidul Coppermax, mentionat mai sus, urmat de aplicarea ingrasamintelor.
      Referitor la muschi, in catalogul nostru nu se regaseste un produs care poate fi aplicat pe dalele pavajului.

      # 84326
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

conifere-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Arbori si arbusti coniferi

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi