arbore de cafea cu varfuri brunificate

Acest subiect conține 1 răspuns are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Ela Botanista, Ajutor in Gradina 21 ianuarie 2019 la 5:37 pm.

 • Autor
  Mesaje
 • 1 Răspunsuri
 • #21217 Răspuns
  Fulvia Meirosu

  Buna ziua, am cumparat aceasta plantuta acum vreo 5 luni. De atunci a crescut, dar au inceput sa ii apara aceste pete maronii pe frunze (la varf). De ce ? Ce sa ii fac ?
  Multumesc mult !

 • #21232 Răspuns
  Ela Botanista, Ajutor in Gradina

  Acestea par a fi provocate de un exces de saruri din substrat.
  Trebuie sa stiti ca in ghivece, volumul de substrat pus la dispozitia plantei este limitat, prin urmare continutul ridicat de saruri poate avea diverse cauze: fertilizarea excesiva, udarea cu apa necorespunzatoare sau prezenta unor concentratii mari de saruri continute de componentele amestecurilor ce alcatuiesc substratul.
  Este indicat sa respectati anumite masuri de ingrijire pentru a preveni excesul de saruri. Udarea nu este recomandata sa se faca cu apa direct de la robinet. Aceasta se lasa in vase deschise minim 24 de ore pentru declorinizare, iar cand veti avea posibilitatea colectarii apei de ploaie, aceasta este o buna varianta pentru udarea plantelor.
  De asemenea, verificati si orificiile ghiveciului, sa nu fie obturate si sa permita scurgerea apei.


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">