Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Andrei P.
      10 noiembrie 2020
      0 urează frunze verzi

      Alun si mar cu frunze uscate

      Buna ziua, am un alun de cca 3 ani, dezvoltat f bine doar ca acum fata de anii trecuti ma ingrijoreaza culoarea frunzelor. Ultimul tratament acum cca 2 saptamani: Champ, Dithane, Nissorun, Cropmax.
      Am si acest mar care a fost cosmetizat in primavara si de atunci nu s-a mai dezvoltat, cu greu a deschis si frunzele. Doua crengute sunt uscate, frunzele dupa cum vedeti sunt patatr iar trunchiul in partea inferioara are un aspect anormal.
      Ma puteti ajuta cu sfaturi pentru refacerea lui ?
      Multumesc!

      # 78886

      2 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      10 noiembrie 2020

      Buna ziua, marul si alunul din imaginile atasate prezinta simptomele specifice inceputului perioadei de repaus vegetativ. Totusi, avand in vedere ca se afla in gazon, este posibil sa sufere un stres determinat de umiditatea excesiva, persistenta din sol, mai ales ca pietrisul care se observa la baza acestora favorizeaza mentinerea umiditatii in sol si blocheaza circulatia oxigenului la nivelul radacinilor. Astfel, momentan, avand in vedere ca plantele isi vor pierde frunzele, le puteti administra un ingrasamant prin udare, Biplantol Vital (Vital NT, 250 ml), in doza de 2 ml/1 L apa, iar incepand din primavara, odata cu pornirea in vegetatie, le puteti administra un ingrasamant granular, cu eliberare lenta, pentru a stimula regenerarea si cresterea sanatoasa a plantelor: AMN Natural Activ-Bio, 1.5 kg.
      De asemenea, in legatura cu tratamentele mentionate, trebuie sa stiti ca produsul Champ, fiind un fungicid pe baza de cupru, nu este indicat sa se aplice in amestec cu alte produse fitosanitare; totodata, inclusiv fertilizantul foliar Cropmax prezinta restrictii privind amestecul cu alte substante. In acest sens, pe viitor, inaintea utilizarii unui amestec de produse, se recomanda a se efectua un microtest de compatibilitate fizico-chimica intr-un volum restrans de apa (amestecati o cantitate mai mica din substantele recomandate si observati daca sunt compatibile din punct de vedere chimic si fizic). Nu folositi amestecul daca produsele reactioneaza intre ele, daca au loc depuneri, daca se formeaza un precipitat sau o spuma persistenta etc. Iar pentru a evita eventualele neplaceri datorate fitotoxicitatii, aplicati mai intai amestecul doar pe cateva plante. Totusi, pentru evitarea oricaror riscuri de diminuare a eficacitatii produselor sau de aparitie a unor fenomene de fitotoxicitate, este de dorit aplicarea individuala a tratamentelor (la un interval de 7-10 zile).

      # 78891
      0 urează frunze verzi
      • Andrei P.
        10 noiembrie 2020

        Buna ziua,
        Va multumesc pentru sfaturile pretioase.
        Voi comanda produsele mentionate.
        O zi buna !

        # 78892
        0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

samburoase-semintoase
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Samburoase si Semintoase

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi