Tratamente fitosanitare Cais si Piersic – Buletin de avertizare nr. 109

tratamente-piersic-cais

Informatiile din buletin se refera strict la conditiile climatice si produsele omologate aferente perioadei in care a fost publicat (mai 2021). 

Pentru prevenirea si combaterea anumitor boli, precum monilioza (Monilinia spp.), basicarea frunzelor (Taphrina deformans), ciuruirea micotica a frunzelor (Stigmina carpophila), fainarea (Sphaerotheca pannosa var. piersicae), molia vargata (Anarsia lineatella), afide (Myzus spp.), omizi defoliatoare si alti agenti fitopatogeni care pot cauza pierderi importante la culturile de cais si  piersic, se recomanda efectuarea tratamentelor fitosanitare cand fructul are diametrul de 0,5 -1,0 cm si se vor repeta, daca este cazul, in functie de remanenta produselor folosite, cu:

Produse recomandate

Citiţi cu atenţie şi urmăriţi indicaţiile de pe eticheta fiecărui produs

Produse recomandate

Citiţi cu atenţie şi urmăriţi indicaţiile de pe eticheta fiecărui produs

Sau cu alte produse pentru protectia plantelor omologate pentru a fi folosite pe teritoriul Romaniei.

Cititi cu atentie eticheta produsului !!! Se pot utiliza şi alte produse recomandate în lista oficială PEST-EXPERT https://aloe.anfdf.ro/ (utilizator: guest si parola: guest) pentru testele avertizate.

Alte recomandari: 

  • Luati masurile ce se impun pentru protectia mediului inconjurator;
  • Respectati cu strictete normele de lucru cu produse pentru protectia plantelor, normele de protectie si securitatea muncii, de protectie a albinelor si animalelor, in conformitate cu Legea nr. 383/2013 a apiculturii si cu Ordinul nr. 127/1991 al ACA din Romania; Ordinul comun nr. 45/1991 al Ministerului Agriculturii si Alimentatiei; 15b/3404/1991 al Dep. pentru Administratia Locala si 1786/TB/1991 al Ministerului Transporturilor, precum si cu Protocolul de colaborare nr. 328432/2015, incheiat intre ANF si ACA si Protocolul de colaborare nr. 3242/103/21.10.2016 incheiat cu ROMAPIS (privind implementarea legislatiei in vederea protectiei familiilor de albine impotriva intoxicatiilor cu produse pentru protectia plantelor).
  • Respectati obligatiile ce va revin conform Ordinului nr. 352/2015 pentru aprobarea normelor privind ecoconditionalitatea in cadrul schemelor de sprijin pentru fermieri in România – SMR 10 – Introducerea pe piata a produselor pentru protectia plantelor, utilizatorii de produse pentru protectia plantelor si prestatorii de servicii.
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

tratamente-piersic-cais
Tratamente fitosanitare Cais si Piersic – Buletin de avertizare nr. 109
Tratamente fitosanitare Cais si Piersic – Buletin de avertizare nr. 109

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Vrei să afli și mai multe?

Specialiștii noștri participă la discuțiile comunității botaniștii cu informații și soluții utile.
Dacă dorești, poți să începi o discuție despre problema cu care te confrunți.
Citește discuțiile