Anthurium, informatii si sfaturi de ingrijire

anthurium-informatii-si-sfaturi-de-ingrijire

Anthurium (Anthurium sp.) este o planta originara din America de Sud, cunoscuta popular si ca “floarea Flamingo”. Este o planta decorativa prin flori si frunze, la noi in tara fiind intalnita ca planta de apartament. Frunzele sunt de culoare verde inchis si au forma de inima sau de lance. Florile sunt mici, grupate dens pe un ax carnos numit spadice. Spadicele este imbracat de o bractee colorata numita spata, care reprezinta partea decorativa a plantei. Planta de Anthurium poate inflori tot anul daca are conditiile necesare.

Anthurium – Specii si varietati

  • Anthurium andraeanum – frunzele sunt ovat-cordate, de culoare verde inchis, spata este colorata in rosu intens, ceroasa.
  • Anthurium scherzerianum – frunzele sunt eliptic-lanceolate, spadicele este curbat, cu spata rosie intens.
  • Anthurium veitchii – frunzele sunt mari, de culoare verde-albastra.
  • Anthurium crystallinum – frunzele sunt mari, catifelate, de culoare verde, cu nervuri argintii.

Conditii de mediu

Lumina. Anthurium are pretentii ridicate fata de lumina, prefera locurile luminoase, insa nu expunerea directa la razele de soare. Suporta si o cantitate de lumina mai mica, insa va inflori mai putin, iar cresterile vor fi reduse.

Temperatura. Temperatura optima in perioada de vara este intre 25-28°C. Iarna este important ca temperatura sa nu scada sub 15°C. 

Umiditate. Anthurium are nevoie de o umiditate atmosferica ridicata.

Substrat. Trebuie sa aiba o capacitate buna de drenare si un pH usor acid, o varianta potrivita fiind amestecul de pamant de padure si turba.

Produse recomandate

Citiţi cu atenţie şi urmăriţi indicaţiile de pe eticheta fiecărui produs

Ingrijire Anthurium

Udare. In perioada de crestere activa (martie-septembrie) udarea se face cu regularitate, de preferat cu apa de ploaie. Pamantul se uda astfel incat sa se pastreze in permanenta reavan, insa nu trebuie sa balteasca apa.
Udarea in exces poate cauza ingalbenirea frunzelor. Incepand cu luna octombrie, planta se va uda mai rar. Umiditatea atmosferica se va mentine ridicata prin pulverizari foliare sau asezarea ghiveciului pe o tavita cu pietre.

Fertilizare. Se face in perioada martie-septembrie cu un ingrasamant pentru plante decorative cu flori. Administrarea de ingrasaminte ajuta planta sa aiba o inflorire abundenta. Se recomanda stergerea frunzelor de praf cu un burete sau o laveta umeda.

Produse recomandate

Citiţi cu atenţie şi urmăriţi indicaţiile de pe eticheta fiecărui produs

Transplantare. Se face o data la doi-trei ani, primavara. Ghiveciul in care se va transplanta trebuie sa aiba diametrul cu 2-3 cm mai mare fata de volumul de pamant cuprins de radacini, precum si gauri de scurgere pentru a se evita stagnarea apei in substrat. Dupa transplantare planta trebuie udata cu volum mai mare de apa.

Inmultire. Modalitatea cea mai usoara de inmultire la Anthurium este prin divizarea tufei, primavara devreme.

Produse recomandate

Citiţi cu atenţie şi urmăriţi indicaţiile de pe eticheta fiecărui produs

Boli si daunatori

Planta este expusa la putrezirea radacinilor, cauzata de excesul de umiditate in substrat. Dintre daunatori, cel mai frecvent este paduchele lanos.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Alege

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Vrei să afli și mai multe?

Specialiștii noștri participă la discuțiile comunității botaniștii cu informații și soluții utile.
Dacă dorești, poți să începi o discuție despre problema cu care te confrunți.
Citește discuțiile