Inmultirea suculentelor si cactusilor
Publicat pe: 27 octombrie 2023 Modificat pe: 28 iunie 2024

Individ din populația generală fără instruire în domeniul pesticidelor, care utilizează la scară redusă un pesticid agricol, în mediul său privat, delimitat la locuință și anexele acesteia (inclusiv grădina, livada, solarul etc.), în condiții de expunere care pot fi controlate.
Persoane care utilizează biocide, respectiv produse de dezinfecție, deratizare și dezinsecție, în timpul activităților profesionale, inclusiv operatori, tehnicieni, angajatori și angajați independenți din diferite sectoare.
Persoane care dețin certificate de absolvire pentru efectuarea tratamentelor de dezinfecție, deratizare și dezinsecție, conform art. 1 alin. (3) lit. 1. f) din anexa la Ordinul ministrului sănătății și al ministrului educației nr. 2.209/4.469/2022 privind aprobarea Metodologiei pentru organizarea și certificarea instruirii profesionale a personalului privind însușirea noțiunilor fundamentale de igienă.
Suculentele si cactusii sunt plante decorative extrem de indragite, fiind usor de ingrijit. Majoritatea plantelor sunt rezistente la seceta si conditii de mediu dificile si nu necesita foarte multa atentie. Acestea se pot gasi in diferite dimensiuni si forme, sunt relativ ieftine si pot trai foarte multi ani cu o ingrijire optima. Daca sunteti in cautarea unor plante decorative usor de ingrijit, suculentele si cactusii sunt o alegere excelenta.
Inmultirea suculentelor si cactusilor se poate face prin mai multe metode, cele mai folosite fiind inmultirea prin butasi si cea prin divizarea plantei.


Cateva sfaturi de ingrijire:
Udarea se face doar atunci cand solul este complet uscat pentru a nu crea o umiditate crescuta la nivelul radacinilor (umiditatea crescuta la nivel radicular poate duce la putrezirea radacinilor).


Fertilizarea poate ajuta la stimularea cresterii si a infloririi. Cactusii si suculentele pot fi fertilizati primavara si vara, atunci cand cresterea este activa, cu ingrasaminte speciale pentru plante suculente, conform instructiunilor de pe eticheta produsului.
Comandă produsele recomandate
Transplantarea este o operatiune necesara pentru a asigura crestarea si dezvoltarea corespunzatoare a plantei. Suculentele trebuie transplantate la fiecare 2-3 ani sau mai des, daca planta creste rapid. Pentru transplantare se poate utiliza un substrat special pentru plante suculente.
Comandă produsele recomandate
In plus
- Nu acoperiti substratul din ghiveci cu pietre decorative. Pietrele impiedica evaporarea apei, ceea ce poate duce la putrezirea radacinilor.
- Nu efectuati tratamente fitosanitare pe plantele suculente in timpul zilei. Lumina puternica a soarelui poate provoca arsuri.
- Daca plantele cresc prea mult in inaltime, nu primesc suficienta lumina. Mutati-le intr-un loc mai luminos (lumina indirecta).
- Ofilirea sau brunificarea bazei plantelor este un semn de umiditate excesiva. Reduceti cantitatea de apa.
- Protejeaza-le de frig: suculentele si cactusii nu sunt rezistenti la frig si pot fi deteriorati de temperaturile scazute. Este recomandat sa ii amplasati in interior pe timpul iernii, daca temperatura scade sub 5°C.
Discuție nouă

-
Discuții pe teme similare
Vrei să afli și mai multe?
Dacă dorești, poți să începi o discuție despre problema cu care te confrunți.