Inmultirea suculentelor si cactusilor

inmultire-propagare-suculente

Suculentele si cactusii sunt plante decorative extrem de indragite, fiind usor de ingrijit. Majoritatea plantelor sunt rezistente la seceta si conditii de mediu dificile si nu necesita foarte multa atentie. Acestea se pot gasi in diferite dimensiuni si forme, sunt relativ ieftine si pot trai foarte multi ani cu o ingrijire optima. Daca sunteti in cautarea unor plante decorative usor de ingrijit, suculentele si cactusii sunt o alegere excelenta.

Inmultirea suculentelor si cactusilor se poate face prin mai multe metode, cele mai folosite fiind inmultirea prin butasi si cea prin divizarea plantei.

Cateva sfaturi de ingrijire:

Udarea se face doar atunci cand solul este complet uscat pentru a nu crea o umiditate crescuta la nivelul radacinilor (umiditatea crescuta la nivel radicular poate duce la putrezirea radacinilor).

Fertilizarea poate ajuta la stimularea cresterii si a infloririi. Cactusii si suculentele pot fi fertilizati primavara si vara, atunci cand cresterea este activa, cu ingrasaminte speciale pentru plante suculente, conform instructiunilor de pe eticheta produsului.

Produse recomandate

Citiţi cu atenţie şi urmăriţi indicaţiile de pe eticheta fiecărui produs

Transplantarea este o operatiune necesara pentru a asigura crestarea si dezvoltarea corespunzatoare a plantei. Suculentele trebuie transplantate la fiecare 2-3 ani sau mai des, daca planta creste rapid. Pentru transplantare se poate utiliza un substrat special pentru plante suculente.

Produse recomandate

Citiţi cu atenţie şi urmăriţi indicaţiile de pe eticheta fiecărui produs

In plus

  • Nu acoperiti substratul din ghiveci cu pietre decorative. Pietrele impiedica evaporarea apei, ceea ce poate duce la putrezirea radacinilor.
  • Nu efectuati tratamente fitosanitare pe plantele suculente in timpul zilei. Lumina puternica a soarelui poate provoca arsuri.
  • Daca plantele cresc prea mult in inaltime, nu primesc suficienta lumina. Mutati-le intr-un loc mai luminos (lumina indirecta).
  • Ofilirea sau brunificarea bazei plantelor este un semn de umiditate excesiva. Reduceti cantitatea de apa.
  • Protejeaza-le de frig: suculentele si cactusii nu sunt rezistenti la frig si pot fi deteriorati de temperaturile scazute. Este recomandat sa ii amplasati in interior pe timpul iernii, daca temperatura scade sub 5°C.
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Alege

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Vrei să afli și mai multe?

Specialiștii noștri participă la discuțiile comunității botaniștii cu informații și soluții utile.
Dacă dorești, poți să începi o discuție despre problema cu care te confrunți.
Citește discuțiile