Piciorul cocosului – informatii, identificare si combatere

Publicat pe: 6 noiembrie 2015 Modificat pe: 11 mai 2024

ranunculus

Piciorul cocosului (Ranunculus arvensis) este o buruiana dicotiledonata, care face parte din familia Ranunculaceae. Este o specie anuala sau bienala, des intalnita in zonele mai reci, montane si umede, de obicei creste in jurul apelor, pe marginea drumurilor si pe pajisti. Este o planta toxica pentru animale, iar in contact cu pielea poate provoca dermatite. Mai poate fi intalnita si sub denumirea de cornicei.

PICIORUL COCOSULUI – DESCRIERE

Radacina de Ranunculus arvensis este fasciculata. Tulpina sa este scurta de 30 – 50 cm, poate fi simpla sau ramificata. Frunzele de la baza sunt ovale, cu marginile serate, iar frunzele de pe tulpina sunt penat-sectate. Florile sunt mici si galbene, cu cate cinci petale obovate si 5 sepale care prezinta perisori. Perioada de inflorire la aceasta specie este primavara-vara. O planta poate produce intre 800 – 1 000 de seminte



INMULTIRE

Ranunculus arvensis sau piciorul cocosului se inmulteste prin seminte. Acestea germineaza toamna.

buruieni

MASURI DE PREVENIRE SI COMBATERE

Pentru a preveni inmultirea in masa a acestei buruieni se recomanda combaterea integrata prin masuri preventive, agrotehnice si chimice.

Pentru combaterea chimica se recomanda utilizarea erbicidelor omologate pentru combaterea acesteia, in functie de cultura vizata.

Produse recomandate

Citiţi cu atenţie şi urmăriţi indicaţiile de pe eticheta fiecărui produs
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Alege

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Vrei să afli și mai multe?

Specialiștii noștri participă la discuțiile comunității botaniștii cu informații și soluții utile.
Dacă dorești, poți să începi o discuție despre problema cu care te confrunți.
Citește discuțiile