Erbicid Syngenta, Fusilade Forte, retragere utilizare la culturi

fusilade-forte-sigla

Stimate partener,

Referinta: Erbicid Fusilade Forte – retragere utilizare la culturile de ardei, tomate, castraveti, varza, soia si pepeni verzi.

fusilade forte 100 ml

Revenim la adresa noastra nr. 19811 din 08 iulie 2016, prin care va informam cu privire la publicarea in data de 29.06.2016 in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene a Regulamentului U.E. 2016/1015 din 17 iunie 2016 al Comisiei Europene, de modificare a anexelor II si III la Regulamentul 396/2005 al Parlamentului European prin care se stabilesc noi Limite Maxime de Reziduuri pentru Fluazifop-P, pentru a va informa cu privire la ultimele modificari pe care Regulamentul UE 2016/1015 le aduce autorizarii produsului FUSILADE FORTE in Romania.

Prin acelasi regulament au fost reduse Limitele Maxime de Reziduuri admise si la culturile de tomate, castraveti, varza, soia si pepeni verzi, in afara de cea de ardei. Pentru aceste culturi, exista riscul ca utilizarea FUSILADE FORTE, la doza omologata, sa conduca la depasirea noilor Limite Maxime de Reziduuri admise. Termenul de la care acestea devin efective pentru culturile de tomate, castraveti, varza, soia si pepeni verzi este 19 ianuarie 2017.

fusilade_forte_2

In baza Regulamentului U.E 2016/1015 si a solicitarii transmise deja autoritatilor romane de amendare corespunzatoare a certificatului de omologare al produslui FUSILADE FORTE, compania Syngenta va retrage utilizarea produsului la culturile de tomate, castraveti, varza, soia si pepeni verzi astfel incat la data de 19 ianuarie 2017 acestea sa nu mai fie inscrise pe eticheta produsului aflat in comercializare in Romania. Mentionam ca utilizarea produsului FUSILADE FORTE la ardei a fost retrasa incepand din 19 iulie 2016.

Folosirea produsului Fusilade Forte la celelalte utilizari omologate in Romania, conform dozelor omologate si instructiunilor de utilizare de pe eticheta produsului, respecta limitele maxime de reziduuri prevazute in Regulamentul U.E. 2016/1015.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Alege

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Vrei să afli și mai multe?

Specialiștii noștri participă la discuțiile comunității botaniștii cu informații și soluții utile.
Dacă dorești, poți să începi o discuție despre problema cu care te confrunți.
Citește discuțiile