Cariere Cum cumpăr & livrare Contact
Detalii de Contact
Telefon
+4.021.311.14.22

Email
vanzari@pce.ro

Orar
L-V 9:00 - 18:00 Mai mult

Află cine ne recomandă

4,71787 voturi
< Înapoi la Pagina Produsului

Recuperare parolă

Introduceți adresa de email. Veți primi un link pentru resetarea parolei.

Aliette WG 80, plic 20 g

Aliette WG 80, plic 20 g

8,72 Lei Prețul include TVA

Aliette WG 80, plic 20 g

Aliette WG 80, plic 20 g

Aliette WG 80, plic 20 g

Stoc epuizat

Combate ciupercile ce ataca plantatiile de pomi fructiferi (mar, par, gutui) – cum ar fi focul focul bacterian al rozaceelor (Erwinia Amylovora); patrunde in organismul plantei extrem de rapid, prin frunze (sub 30 min.), flori si radacini, stimulandu-i mecanismele de autoaparare si protejandu-i organele vegetative si fructifere, inclusiv cresterile noi;

2 Reviewuri
8,72 Lei Prețul include TVA

Descriere Produs

Fungicid cu actiune sistemica pentru combaterea focului bacterian la mar, par, gutui, a manei la hamei, castraveti si ceapa

Continut in substanta activa: 800g/kg (80%) fosetil de aluminiu

Proprietati fizico chimice:
Aliette WG 80 este conditionat sub forma de granule fine, omogene ca dimensiune, fara tendinta de sfaramare, de culoare gri.

Mod de actiune: ALIETTE 80 WG este un fungicid sistemic cu o capacitate de penetrare in plante foarte buna. Odata patruns in planta, el se remarca printr-o mobilitate foarte mare in toate tesuturile si printr-o distributie descendenta si ascendenta, fapt care permite protejarea pe o lunga perioada de timp a organelor vegetative si fructifere, inclusiv a cresterilor noi.
Pentru mai multe detalii privind numarul de tratamente anuale, intervalul minim intre tratamente, perioada de pauza si intregul spectru de boli combatute, cititi cu atentie prospectul-eticheta atasat ambalajului care reprezinta eticheta omologata a produsului.

Mod de actiune: ALIETTE 80 WG este un fungicid sistemic cu o capacitate de penetrare in plante foarte buna. Odata patruns in planta, el se remarca printr-o mobilitate foarte mare in toate tesuturile si printr-o distributie descendenta si ascendenta, fapt care permite protejarea pe o lunga perioada de timp a organelor vegetative si fructifere, inclusiv a cresterilor noi. De asemenea, fosetilul de aluminiu prezinta o proprietate unica de stimulare a sistemelor de autoaparare a plantelor si nu se dezvolta fenomene de rezistenta. Aceste caracteristici confera produsului capacitatea de a combate ciupercile patogene in special din grupa Phycomycete (care produc mane) dar si focul bacterian al rozaceelor. ALIETTE 80 WG are actiune preventiva foarte buna prin inhibarea germinatiei sporilor si de blocare a dezvoltarii miceliului in planta.
 
Instructiuni de folosire: in Romania produsul este omologat pentru a fi utilizat in combaterea bolilor la urmatoarele culturi, doze, concentratii si conditii:

- mar, par, gutui: 0,3% pentru combaterea focului bacterian al rozaceelor (Erwinia amylovora). Se aplica un tratament din fenofaza de buton roz - inceputul infloritului pana la scuturarea petalelor pentru a preveni infectia care are loc prin stigmatul florii. Cantitatea de solutie variaza intre 1000-1500 l in functie de tipul, varsta plantatiilor si echipamentul de stropit.
- hamei: 0,2% (4,0 kg/ha in 2000 l apa) pentru combaterea manei (Pseudoperonospora humuli). Tratamentele se efectueaza intre fenofazele: aparitia primului lastar lateral pana la sfarsitul infloritului.Se aplica preventiv 1 – 4 tratamente la interval de 14 zile, la avertizare.
- castraveti: 0,2% (2 kg/ha) pentru combaterea manei (Pseudoperonospora cubensis). Se efectueaza 1-3 tratamente preventive, la avertizare, la interval de 8 - 10 zile in intervalul: de la a 9 frunza normala pe tulpina principala pana la al 9-lea fruct de dimensiune tipica situat pe tulpina principala.
- ceapa: 0,2 % (2 kg/ha) pentru combaterea manei (Peronospora destructor). Se efectueaza 1 – 2 tratamente preventive la avertizare, la interval de 10 zile, de la inceputul formarii bulbului pana la 75% din diametrul final.

Timp de pauza: 21 zile pentru mar, par, gutui; 4 zile pentru castraveti; 7 zile pentru ceapa; 21 zile pentru hamei.

 Fitotoxicitate: ALIETTE 80 WG este bine suportat de plante la dozele recomandate si nu produce arsuri pe plante inclusiv pe organele florale.

 Compatibilitate: ALIETTE 80 WG este compatibil cu cea mai mare parte a insecticidelor si fungicidelor, cu exceptia produselor pe baza de dicofol si cupru. Produsul nu este compatibil cu ingrasaminte foliare pe baza de azot si cu solutii nutritive utilizate in horticultura. Pentru orice combinatii noi se face un test de compatibilitate fizico chimica.
 
Masuri de igiena si protectia muncii:ALIETTE 80 WG este un produs cu toxicitate redusa. Pe durata lucrarii de stropit se va purta obligatoriu echipament de protectie standard de tip 5. Se vor purta, pe cat posibil, doua randuri de imbracaminte (o salpopeta din bumbac/poliester sub echipamentul de protectie chimica), manusi de protectie conform SR EN 374, din cauciuc nitrilic-NBR sau echivalent, cu grosime minima de 0,40 mm, ochelari de protectie conform SR EN 166 (categoria 5 sau echivalent), manusi de cauciuc, masca de protectie cu filtru pentru particule(factor de protectie 4) conform SR EN 149 FFP1 sau echivalent. In timpul lucrului nu se mananca, nu se bea si nu se fumeaza. La terminarea lucrului se spala bine fata cu apa si sapun, precum si echipamentul de protectie, dar separat de imbracamintea obisnuita. Produs iritant pentru ochi si mucoase. Risc de leziuni oculare grave. A se evita contactul cu ochii. in caz de intoxicare prin ingestie, inhalare, cutanat sau ocular se iau urmatoarele masuri:

• Se scoate accidentatul din mediul toxic; se scoate imbracamintea contaminata;
• Se spala tegumentele cu multa apa si sapun; daca se dispune de polietilenglicol se spala cu acesta si apoi se clateste cu apa;
• Se spala imediat ochii si sub pleoape cu multa apa cel putin timp de 15 minute; se va consulta imediat un medic specialist oftalmolog;
• in caz de inghitire nu se provoaca voma ci se clateste gura cu multa apa si se tine in repaus pana la interventia urgenta a medicului avand grija sa protejati prin invelire accidentatul impotriva pierderilor de caldura;
• in caz de inhalare se scoate accidentatul la aer curat si se mentine in repaus;
• Nu se foloseste laptele ca antidot; in toate situatiile de mai sus se consulta medicul sau se transporta accidentatul imediat la cea mai apropiata unitate sanitara. Aratati medicului eticheta sau ambalajul.

Informatii pentru medic: ALIETTE 80 WG nu are antidot specific. Tratamentul este simptomatic. In mod normal nu sunt necesare spalaturi gastrice. Totusi daca a fost ingerata o cantitate semnificativa de produs(mai mult de o inghititura), administrati carbune medicinal si sulfat de sodiu.
A nu se contamina apa, alimentele, furajele, semintele, precum si ambalajele acestora.
Masuri de protectia mediului:
A nu se aplica pe terenurile adiacente cursurilor de apa. A nu se imprastia produsul sau apa rezultata din spalarea pompelor in apropierea surselor de apa, in apele de suprafata, in canalizari sau in apele subterane.
Masuri de eliminare a resturilor de pesticid si a ambalajelor goale:
Ambalajele goale se vor colecta in vederea distrugerii. Nu refolositi ambalajele goale in alte scopuri.
Acestea vor fi colectate de catre personal specializat in acest scop.
 Masuri de prevenire si stingere a incendiilor: ALIETTE 80 WG nu este inflamabil. in caz de incendiu se pot degaja gaze formate din monoxid de carbon, monoxid de azot si oxizi de fosfor.Ca agenti de stingere se vor folosi: spume, pulberi chimice uscate si dioxid de carbon. Se va purta echipament de protectie complet si aparat de respiratie autonom.

Masuri in caz de varsari sau pierderi accidentale:
Produsul imprastiat accidental se va indeparta prin curatarea atenta a suprafetei contaminate cu ajutorul unui aspirator industrial cu vacuum si colectarea resturilor in containere specifice, care vor fi distruse de catre personal specializat. Se va purta echipament de protectie.

Conditii de depozitare si transport: fiind un produs higroscopic, ALIETTE 80 WG se va pastra in ambalaje sigilate, originale, in incaperi racoroase destinate special pastrarii produselor de uz fitosanitar, la care are acces numai personalul autorizat. Pe durata transportului, produsul va fi ferit de intemperii. in timpul lucrarilor de manipulare si transport se vor respecta normele specifice de protectia muncii si PSI.

In atentia utilizatorului: Producatorul isi declina orice responsabilitate fata de prejudiciile datorate depozitarii, manipularii sau utilizarii neconforme cu recomandarile din aceasta eticheta.

Producator: Bayer

Cultura Agentul patogen Doza Doza per 20 g
Castraveti Mana (Pseudoperonospora cubensis) 2 kg/ha 10 l apa
Ceapa Mana (Peronospora destructor) 2 kg/ha 10 l apa
Hamei Mana (Pseudoperonospora humuli) 2 kg/ha 10 l apa
Mar, Par, Gutui Focul bacterian (Erwinia amylovora) 3 kg/ha (in timpul infloritului) 7 l apa

 

Informații Tehnice

Producator Bayer Garden
Modalitate de ambalare 20 g
Utilizatori amatori, profesionisti
Formulare/Stare WG - granule dispersabile in apa
Valabilitate (ani) Nu
Substanta Activa Fungicide Fosetil de aluminiu
Concentratie Substanta Activa 800 g/kg
Cultura castraveti, ceapa, gutui, hamei, mar, par
Pentru combaterea focului bacterian, manei
Dozaj Nu
Culturi bio nepotrivite
Tipuri Aplicare Nu

Note și păreri

5,00
2 Voturi
5 stele
4 stele
3 stele
2 stele
1 stea
Vezi toate părerile

Ai o opinie despre acest produs?

Te încurajăm să-ți exprimi opiniile pentru a îmbunătăți experiența tuturor utilizatorilor.

Părerile utilizatorilor

2 Păreri
Gabriel
03 octombrie 2016
Foarte eficient in livada mea de meri,peri,pruni si vita de vie.
Practic am efectuat doar 2 stropiri de primavara si una in iunie cu Topsin .
Pomii si vita sunt impecabili.
Daniel Vasile Chirila
06 iunie 2015
Excelent.Impotriva focului bacterian Aliette este cel mai bun.Cuprul este mai toxic ptr planta,si nu este sistemic.Iar antibioticele,cum ar fi streptomicina,sunt interzise in Europa ptr ca produce rezistenta la boala.Desi ptr focul bacterian cel mai bun este focul,Alette 80 WG ne vine in ajutor.Cea mai buna explicatie despre acest produs ce am gasit pana acum.Meritati o bomboana.
×

Adaugă o părere

Cum evaluezi acest produs?