Cariere Cum cumpăr & livrare Contact
Detalii de Contact
Email
vanzari@pce.ro

Orar
L-V 9:00 - 18:00 Mai mult

Află cine ne recomandă

4,72639 voturi
< Înapoi la Pagina Produsului

Recuperare parolă

Introduceți adresa de email. Veți primi un link pentru resetarea parolei.

Basta 14 SL, 5 litri

Basta 14 SL, 5 litri

566,80 Lei Prețul include TVA

Basta 14 SL, 5 litri

Basta 14 SL, 5 litri

Stoc epuizat

Retras de la data de 01.08.201811 deoarece detinatorul de omologare nu a mai sustinut reînnoirea aprobării substanţei active glufosinat de amoniu la nivelul UE. Se acordă o perioadă de graţie de 6 luni pentru comercializare si distribuire (până la data de 01.02.2019) si de 12 luni pentru eliminare, depozitare si utilizare stocuri existente la utilizator (până la data de 01.02.2020).

Produsul se afla in grupa de toxicitate ridicata (grupa 2) si nu il comercializam.

566,80 Lei Prețul include TVA

Descriere Produs

Erbicid Basta 14 SL

Produsul se afla in grupa de toxicitate ridicata (grupa 2) si nu il comercializam.

Modalitate de ambalare: 5litri

Substanta activa: glufosinat de amoniu 150 g/l

Caracteristici: Basta 14 SL este un erbicid neselectiv produs de Bayer pentru combaterea buruienilor monocotiledonate si dicotiledonate anuale si perene la pomi si vii pe rod, desicant la orez.

Mod de actiune: Basta 14 SL este un erbicid neselectiv cu actiune de contact si sistemica (partial). Actiunea sistemica este mai pronuntata în tratamentele de la sfârsitul verii si în toamna. Actiunea lui se manifesta prin deranjamente în metabolismul amoniului din planta. În acelasi timp, fotosinteza este puternic frânata, datorita acumularii de NH4 care provoaca intoxicarea celulelor. Primele simptome apar dupa 2-5 zile iar moartea completa a buruienilor se produce în 10-15 zile. Actiunea erbicidului este mult influentata de conditiile de mediu. Temperaturi sub 10 grade si stresul cauzat de seceta reduc viteza de ac tiune. O actiune foarte buna a erbicidului se obtine atunci când conjunctura factorilor externi permite o crestere activa a buruienilor iar potenti alul de schimb al substantelor în tesuturi este ridicat. 

Mod de utilizare:

- pomi fructiferi: 5,0 – 6,0 l/ha, postemergent, pentru combaterea buruienilor monocotiledonate si dicotiledonate anuale si perene (tratament postemergent, în decada a doua a lunii mai, când temperatura medie zilnica este mai mare de 19-20°C – cerinta de baza pentru obtinerea unei eficacitati sigure);

- vii pe rod: 4,0 l/ha, postemergent, pentru combaterea buruienilor monocotiledonate si dicotiledonate anuale si perene;

- orez: 2,0 l/ha, postemergent, desicant (tratament executat înaintea recoltarii, la umiditatea de 25% a boabelor de orez).

Compatibilitate: Basta 14 SL se preteaza foarte bine la amestec cu erbicide reziduale (triazine, ureice). Nu se va amesteca cu produse sistemice pentru combaterea gramineelor perene, deoarece acestea nu au timp suficient sa se transloce în rizomi.

Producator: Bayer, Germania.

Cultura Buruieni combatute Momentul aplicarii Doza
Vii pe rod Monocotiledonate si dicotiledonate anuale si perene Postemergent 4 l/ha
Pomi Monocotiledonate si dicotiledonate anuale si perene Postemergente 5-6 l/ha
Orez Desicant Postemergent 2 l/ha

 

Informații Tehnice

Producator Bayer
Modalitate de ambalare 1 litru
Utilizatori profesionisti
Valabilitate (ani) Nu
Formulare/Stare SL - concentrat solubil
Substanta Activa Erbicide glufosinat de amoniu
Concentratie Substanta Activa 150 g/litru
Impotriva ardeiul broastei, ciumafaie, coada vulpii, cornuti, costrei, doritoare, fumarita, golicica, hirusor, hrana vacii, hrisca urcatoare, iarba barboasa, iarba grasa, iarba rosie, iarba vantului, loboda, lungurica, meisor, mohor, musetel, mustar salbatic, obsiga secarii, odos, palamida, piciorul cocosului, pir tarator, podbal, pungulita, ridiche salbatica, rocoina, romanita de camp, scanteiuta, spalacioasa, stir salbatic, sugel, susai, teisor, traista ciobanului, trei frati patati, trepadatoare, troscot, turita, urda vacii, urzica mica, urzica moarta, ventrilica, volbura, zamosita, zarna
Cultura vita de vie
Dozaj 2-6 l/ha
Momentul aplicarii postemergente
Buruieni combatute dicotiledonate anuale, dicotiledonate perene, monocotiledonate anuale, monocotiledonate perene
Tipuri Aplicare pulverizeaza rezidual

Note și păreri

Momentan nu există opinii pentru acest produs

Fii primul care își spune părerea.

×

Adaugă o părere

Cum evaluezi acest produs?

  • Adresa Email
Acceptă și închide Acceptă toate Cookies Salvează
💬
Cu ce va putem ajuta?