Anason - Discuții și păreri

Anason – Pimpinella anisum – este o planta anuala erbacee. Radacina este pivotanta, cu o retea deasa de radacini laterale care pot patrunde in sol pana la adancimea de 50-70 cm, dar masa principala de radacini se afla in stratul de la suprafata solului. Tulpina este erecta, de 25-60 cm inaltime, cilindrica, ramificata mult in partea superioara. Este o planta cultivata inca din antichitate de popoarele tarilor est-mediteraneene. A fost utilizat in medicina antica din India, China si Evul mediu de catre arabi. Fructele si uleiul volatil de anason se folosesc pe scara larga in medicina, industria alimentara, parfumerie si fabricarea sapunurilor. Astfel, fructele se utilizeaza sub forma de ceaiuri contra colicilor la sugari. Fructele si uleiul se folosesc in tratamentul cailor respiratorii superioare, mai ales bronsite. Componentul de baza al uleiului volatil este anetolul, din care se obtine aldehida anisica, utilizata in parfumerie, in combinatiile cu miros floral. Se mai utilizeaza si in prepararea lichiorurilor si a produselor de cofetarie.
  • Acest forum este gol.
  • Vai! Nu a fost găsit niciun subiect aici.
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

anason-cultivare-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Anason

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.