Pirul Gros - Discuții și păreri

Buruiana graminee perena, care prin stolonii pe care-i dezvolta, formeaza un covor foarte rapace. Se poate dezvolta pe orice tip de sol, dar prefera regiunile secetoase si calde din zonele subtropicale. Perioada de germinare: primavara - inceputul verii, in zonele calde germineaza intregul an; Frunzele adevarate: limburi glabre, scurte, teaca usor paroasa, iar locul ligulei este luat de o coroana de peri; Paiul: subtire, iar cele cu flori au pana la 30 cm inaltime. Cele care se intind pe sol dau radacini adventive si lastari laterali din dreptul nodurilor; Floarea: inflorescenta cu spiculete dispuse digital, putandu-se dezvolta in numar de pana la 7. Bracteele sunt sterile, iar glumelele inferioare acoperite cu o culoare violet, carena paroasa; Perioada de inflorire: vara – toamna, iar in regiunile calde intregul an.
  • Acest forum este gol.
  • Vai! Nu a fost găsit niciun subiect aici.
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Pirul Gros

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.