Ventrilica - Discuții și păreri

Buruiana Ventrilica anuala cu inmultire prin seminte, care formeaza multi lastari la o buna aprovizionare a solului cu azot. Prefera soluri lutoase, bogate in humus si substante nutritive. Este mare consumatoare de azot. Epoca de germinare: de obicei primavara, dar in conditii bune poate germina tot anul. Are nevoie de lumina pentru germinare; Cotiledoane: spatulate pana la triunghiulare, rotunjite la varf, scurt petiolate; Frunzele adevarate: oval - latite, la baza aproape cordate, la extremitatile laterale regulat dantelate cu lobi rotunjiti, cu peri verticali dispersati, scurt petiolate; Tulpina: de obicei tulpini numeroase, taratoare sau urcatoare, simpla sau ramificata, cu perisori incretiti. Inaltime pana la 40 cm; Floarea: mai mare (8 - 12 mm) decat la V. hederifolia, bleu, cu mijlocul galben, izolate in axilele foliare, cu peduncule lungi in perioada fructificarii; Perioada de inflorire: martie - octombrie; Seminte pe planta: 50 – 100. 44. Viola
  • Acest forum este gol.
  • Vai! Nu a fost găsit niciun subiect aici.
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Ventrilica

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.