Pungulita - Discuții și păreri

Pungulita - Thlaspi Arvense - Buruiana anuala sau uneori anual hibernanta care raspandese la frecare un miros de usturoi. Prefera soluri bogate in elemente nutritive, lutoase, cu reactie usor acida. Epoca de germinare: primavara, cu germinatie superficiala, de obicei 0.5 – 1 cm adancime. Cotiledoane: oval - rotunde, scurt petiolate, cu margini intregi, intinse pe sol; Frunzele adevarate: primele frunze ovale late pana la alungite, cu margini intregi sau usor dantelate, petiolate; in rozete plate pe sol. Frunzele urmatoare alungite, plat - curbate la baza, inconjurand tulpina cu urechiusele; Tulpina: verticala, muchiata, ramificata, de obicei cu inaltimi de 10 - 30 cm; Floarea: mica, alba, in inflorescente compacte, mai tarziu alungite (ca un ciorchine); Perioada de inflorire: mai – toamna; Seminte pe plante: 900 (500 – 2.000).
  • Acest forum este gol.
  • Vai! Nu a fost găsit niciun subiect aici.
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Pungulita

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.