Vezi 3 fire de răspunsuri
  • Diana
   10 iunie 2020

   plante afectate de daunatori

   Bună ziua,
   Pe plantele decorative au apărut diverse probleme, după cum se vede în poze. Pe phlox se vad niște pete maronii, iar pe plantuta cealaltă, frunzele se incretesc, nu sunt netede, dar nu se vede nici un alt semn de boala.

   De asemenea, după ploile recente s-au înmulțit musculițele din grădină, după cum vedeți în poză sunt verzui/albe și sunt extrem de multe. Din păcate am văzut ca sunt nu doar la mine, ci și pe stradă (asfalt) în aceleași cantități. Nu știu dacă sunt dăunătoare sau nu.

   Gradina a fost stropita de multe ori deja, cu insecticide și fungicide,precum actara, movento, mospilan.
   Ultima data a fost acum 5 zile, cu o combinație de sanmite, warrant, novadim și equation și dithane. In loc de efectul scontat, muștele s-au multiplicat!

   Prin cunoștințe se spune ca envidor ar fi o soluție mai buna, este adevărat?

   Gradina nu este cu plante comestibile, doar ornamentale,deci nu e o problema cu substanțe ‘tari’.
   Va mulțumesc anticipat pentru ajutor.

   #69831 Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradina
   10 iunie 2020

   Buna ziua, din fotografiile atasate este dificila stabilirea unui diagnostic exact, astfel, va rugam sa atasati cateva fotografii suplimentare cu plantele in ansamblu. Cand au aparut, mai exact, simptomele? Ati analizat riguros plantele daca prezinta daunatori? Musculitele din fotografie se gasesc pe plante?

  • Diana
   11 iunie 2020

   Bună ziua,

   Ma lupt sa salvez plantele din primăvară. Au fost tratate cu diverse cocktailuri de substanțe la începutul primăverii, care le-au salvat (fungicide și insecticide) dar se pare ca nu a fost deajuns.
   Cu ochiul liber nu se vede nimic pe planta, doar petele maronii. Nu am microscop din păcate.

   Musculițele se plimba în aer, sunt foarte multe, și se pun peste tot, și pe plante. Va trimit un filmuleț să vedeți. În timpul ploilor sunt cel mai active.

   Mulțumesc de ajutor!

   Upload Errors:
   1. VID_20200610_194209_01.mp4: Regret, acest tip de fișier nu este permis din motive de securitate.
  • Tom Botanistul, ajutor in gradina
   11 iunie 2020

   Buna ziua, din pacate filmuletele nu pot fi atasate pe forum. In prima fotografie atasata, dupa forma, par a fi afide. Pentru combaterea acestora, se recomada aplicarea unui insecticid precum Mavrik (Mavrik 2 F, 5 ml ), 5 ml/10 l apa. Preventiv, dupa 7-10 zile, este indicata aplicarea unui fungicid cu spectru larg de actiune, precum Amistar (Amistar, 10 ml), in doza 10 ml/ 10 l apa. La 7-10 zile dupa incheierea tratamenteleor, se poate avea in vedere aplicarea unui ingrasamant foliar cu efect de regenerare si intarire a plantelor, precum Biplantol Vital (Biplantol Vital NT, 250 ml), aplicat prin pulverizare pe frunze in doza 20 ml/ 1 l apa. Aplicarile se pot repeta la aproximativ doua-trei saptamani.

Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Imagine
Adaugă fotografii
Acestea ne ajută să identificăm mai ușor problema
Mărimea maximă a documentului este 20 Mocd.