Vezi 3 fire de răspunsuri
  • Silvia
   29 mai 2019

   nuc cu frunze ce prezinta pete

   Buna seara,
   Am observat ca nucul din fata blocului are niste pete/broboane pe unele frunze (vezi foto). S-a intamplat si anul trecut, cand au fost probleme si cu doi teisori din apropiere. Nu stiu nimic despre ingrijirea pomilor, insa imi e tare mila de nuc si as vrea sa il salvez. Cred ca e un copac mai batran, dupa aspect.
   Doua intrebari: ce se intampla cu nucul si cum il pot salva (explicati pe intelesul unui profan, va rog) si oferiti cumva contra cost si servicii de ingrijire a pomilor/aplicare tratamente sau puteti recomanda pe cineva?
   Va multumesc!

   #77503

   3 Răspunsuri

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   29 mai 2019

   Buna ziua, multumim pentru detaliile furnizate, acestea sunt foarte importante. Ati precizat ca simptomele au debutat anul trecut cand au avut probleme si doi tei din apropiere.
   Simptomele de pe frunze se datoreaza acarienilor (paianjeni de dimensiuni mici) al caror atac se manifesta diferit in functie de specia atacata si de acarianul responsabil de acest atac. In fotografiile atasate se observa acele gale pe care dumneavostra le-ati numit pete/broboane pe care probabil le-ati sesizat si la tei (si acesta este atacat destul de frecvent de acarieni).
   Referitor la intrebarea dumneavostra, activitatea noastra nu presupune si prestarea de servicii insa va putem ajuta cu informatii si produsele necesare pentru efectuarea acestor tratamente in regim propriu. Avand in vedere talia nucului, daunele produse de acestia sunt mai mult de natura estetica, iar frunzele ce sunt afectate, oricum nu isi mai revin, daca aplicati vreun tratament in acest moment.
   Daca doriti, in primavara, cand vor aparea frunzele, preventiv, se poate aplica un acaricid-insecticid precum Vertimec (Vertimec 1.8 EC, 10 ml), se dilueaza 10 ml/10 l apa, pentru a proteja noile cresteri (acesta asigura controlul daunatorilor pe o perioada mai lunga de timp).

  • Silvia
   5 iunie 2019

   Va multumesc frumos pentru raspuns si pentru toate detaliile! Primavara viitoare ne punem pe treaba si vom apela la dumneavoastra pentru produs (si cateva informatii de aplicare).
   Pana atunci ar fi indicat sa toaletam nucul (si cand)?

  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   5 iunie 2019

   Cu multa placere. Taierile se pot executa primavara devreme, in fenofaza de umflare a mugurilor (aproximativ luna aprilie), cand calusarea ranilor se face mai repede si mai complet.

Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

nuc cu frunze ce prezinta pete Comunitatea Botanistii
Pomi fructiferi
Nuc

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec