Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Lazar Elena
      17 octombrie 2021
      0 urează frunze verzi

      Brad argintiu – a inceput sa se usuce

      Buna ziua, locuiesc la marginea Bucurestiului si am in gradina 2 brazi argintii plantati in urma cu 5 ani, din care unul a inceput sa se usuce. Am curatat cat am putut partea uscata, dar sunt inca multe crengi, uscate a baza trunchiului. Au apa suficienta, in perioadele foarte calduroase avem irigatie. Nu am folosit ingeasamant pana acum, dar in urma cu cateva luni am dat cu o solutie insecticida pentru ca erau mai multe cuiburi de viespi… nu stiu daca are vreo legatura. Ce ar trebui sa fac? Atasez si poze pentru brad.
      De asemenea am 4 tuia, verzi si frumosi la exterior dar cu multe crengi uscate la interior… si pe ei am incercat sa ii curat cat de mult am putut. Ar trebui sa imi fac griji? Multumesc mult de sprijin

      # 109894

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
      18 octombrie 2021

      Buna ziua, trebuie sa stiti ca uscarea usoara a frunzisului de la interior spre exterior este un fenomen obisnuit la conifere, ce apare treptat, impreuna cu cresterea plantei si indesirea ramurilor. Totusi, avand in vedere ca in perioada in care ne aflam, umiditatea atmosferica este mai ridicata (favorizand dezvoltarea bolilor foliare), este indicata eliminarea portiunilor afectate si aplicarea a 2 tratamente foliare (la interval de 7 zile) cu un fungicid precum Champ 77 WG, 20 g.
      In plus, tot in aceasta perioada este indicat ingrasamantul Ingrasamant 0-0-40 Azet HerbstKali, 2 kg, deoarece acesta sprijina intrarea plantelor in repaus si rezistenta la factorii de mediu din sezonul rece.
      Ulterior, incepand cu anul urmator, se recomanda respectarea unui plan de fertilizare corespunzator: Plan fertilizare arbori si arbusti coniferi.

      # 109969
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

brad-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Brad

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi