Filtreaza produsele dupa: [afiseaza]  
Producator:
 1. Autohton (1)
 2. Bird Barrier (1)
 3. Bird X (10)
 4. China (1)
 5. Dazer (1)
 6. Gepaval (3)
 7. Ghilotina (1)
 8. Ipestcontrolexpert (1)
 9. Italia (3)
 10. Kollant (2)
 11. Polonia (6)
 12. U.E. (6)
 13. VectorFog (1)
Combate activitatea:
 1. Cainilor (2)
 2. Cartitelor (1)
 3. Iepurilor (3)
 4. Pasarilor (27)
 5. Pisicilor (1)
 6. Serpilor (2)
 7. Soarecilor (3)
 8. Sobolanilor (1)
 9. Vulpilor (3)
Tip capcana:
 1. Mecanica (3)
Material:
 1. Plastic (3)

Repelenti

36 Produs(e)

Setează direcţie descendentă
Disponibilitate Preţ:

36 Produs(e)

Setează direcţie descendentă

Repelentii sunt substante lichide sau solide care, prin proprietatile lor organoleptice indeparteaza animalele. Acestea se adreseaza insectelor zburatoare, spre exemplu tantarilor. Repelentii sunt folositi si pentru  pasari: porumbei, vrabiute, ciori, dar si pentru animalele domestice: pisici, caini. Repelentii reprezinta modalitatea ecologica de a indeparta animalele fara a le face rau. 

Aceste solutii se aplica prin pensulare, prin pulverizare sau prin presarare, in functie de modul de formulare al produsului. Functionarea se bazeaza foarte mult pe crearea de senzatii neplacute animalului caruia i se adreseaza. Spre exemplu in cazul pisicilor si cainilor aplicarea trebuie facuta repetitiv, solutiile avand mirosuri pe care aceste animale le considera deranjante. La inceput se trateaza mai des, apoi din ce in ce mai rar pana ce animalul considera suprafata tratata ca fiind neplacuta.

In cazul pasarilor se foloseste gelul repelent sau tepii anti pasari care le impiedica sa se aseze.

Pentru tratamentele impotriva cartitelor se folosesc repelenti sub forma de pastile sau fumigene, care se pun in galerii si cu ajutorul apei sau in cazul fumigenelor, prin ardere, acestea emana gaze ce alunga aceste animale din zona tratata.

Gelul repelent se utilizeaza acolo unde nu se pot monta tepii anti pasari: pe pervaze, fire de telefonie fixa, cabluri sau orice sarma. Spre deosebire de tepi acest tip de tratament nu are efect la fel de lung, ajungand doar pana la cateva luni.

Tunurile de pocnituri se folosesc, in special, la exterior datorita zgomotului foarte puternic pe care il produc. Modul de lucru este simplu, acumularile de gaze din camera de ardere sunt aprinse periodic si in aceast fel se realizeaza descarcarile foarte puternice care sperie animalele.

Tepii anti pasari sunt asezati pe o banda metalica sau din plastic, la distante diferite in functie de caracteristici si modele. Acestia ar trebui sa fie fabricati dintr-un metal neoxidabil: inox, deoarece sunt in contact direct cu factorii de mediu ce i-ar putea distruge.
Tepii sunt flexibili, ca si baza si au ca tinta porumbeii, dar functioneaza si impotriva altor zburatoare precum ciori, vrabiute, randunici si alte zburătoare. Numarul de tepi pe metru liniar variaza, de asemenea suprafata protejata pe latime poate sa fie de pana la 30 cm. Acestia se pot plasa in locuri cu prezenţă medie a zburatoarelor si rezista la agentii atmosferici, la temperaturi cuprinse între -30° şi 150°C.