Filtreaza produsele dupa: [afiseaza]  

Regulatori crestere

25 Produs(e)

Setează direcţie descendentă
Disponibilitate Preţ:

25 Produs(e)

Setează direcţie descendentă

Reglatori de creştere sunt componente sintetice sau naturale care, în concentraţii mici, obţin şi controlează răspunsurile de creştere, asemănător hormonilor.
Exista 3 grupe de regulatori de crestere: stimulatoare, inhibitoare si retardanti. Substanţele stimulatoare cuprind trei grupe mari de compuşi, naturali sau sintetici: auxine, citochinine şi gibereline.

AUXINELE se găsesc în muguri, în vârfurile tulpinilor şi în frunzele tinere. La nivel celular, auxinele îngroaşă membranele, favorizează depunerea de substanţe şi stimulează diviziunea.

CITOKININELE se găsesc în rădăcini, unde sunt produse în mod natural de către plante, dar şi în tulpină, în concentraţie mai mica. Stimulează diviziunea celulară şi cresc rezistenţa.

GIBERELINELE sunt stimulatori naturali ai creşterii şi dezvoltării plantelor, cu efecte adesea spectaculoase, care au căpătat o atenţie deosebită în rândul specialiştilor (in ultimele decenii), obţinânduse rezultate remarcabile în producţia agricolă, horticolă, silvică si a plantelor medicinale.