Află cine ne recomandă

4,85791 voturi
‹ Înapoi la Pagina Produsului

Recuperare parolă

Introduceți adresa de email. Veți primi un link pentru resetarea parolei.

Actara 25 WG, 1 kg
Actara 25 WG, 1 kg

Actara 25 WG, 1 kg

  • Actara 25 WG, 1 kg

Actara 25 WG, 1 kg

Stoc epuizat

Produs indisponibil

Te rugăm să alegi unul din produsele similare afișate în pagină

Unde te găsim?

Alege orașul în care dorești să primești pachetul pentru a primi estimări de durată și cost livrare

Descriere Produs

Retras de la data de 20.11.2019 deoarece notificatorul, compania Syngenta, nu a mai sustinut reînnoirea aprobării substanţei active tiametoxam la nivelul UE. Se acordă o perioadă de graţie de 6 luni pentru comercializare si distribuire (până la data de 20.05.2020) si de 6 luni pentru eliminare, depozitare si utilizare stocuri existente la utilizator (până la data de 20.11.2020)

Substanta activa: Thiametoxam 25%

Caracteristici: Actara 25 WG este insecticid sistemic cu efect de lunga durata ce combate un spectru larg de daunatori la un numar mare de culturi. Actioneaza prin contact si ingestie. Produsul patrunde rapid in planta si apoi este transportat ascendent (acropetal) prin sistemul vascular, protejand intreaga planta, precum si noile cresteri. Combate daunatorii atat in stadiul de larva, cat si de adult.

Mod de actiune si utilizare: Pentru aplicari foliare, se recomanda 1-2 tratamente pe sezon, la avertizare, in functie de cultura si biologia fiecarui daunator. Se recomanda alternarea cu produse din alte grupe chimice (piretroizi), de exemplu insecticidul Karate Zeon.

Plante tratate: Castraveti, Tomate.

Insecte combatute: Afide, Musculita alba de sera, Tripsi, Tripsul californian, Musca miniera.

Cultura Agentul daunator Doza

Doza per 1.5 g

Pauza

Castraveti (solarii) Musculita alba de sera, tripsul californian 0.2 kg / ha  7.5 litri apa 3 zile
Afide 0.1 kg / ha 15 litri apa 3 zile
Musculita alba de sera, tripsul tutunului
(tratament aplicat la sol)
0.8 kg / ha 1.8 litri apa 3 zile
 Tomate solarii Musca miniera, Musculita alba de sera  0.2 kg / ha 7.5 litri apa 3 zile
Musca miniera (tratament aplicat la sol) 0.8 kg / ha 1.8 litri apa 3 zile

Informații Tehnice

Producator Syngenta
Modalitate de ambalare 1 kg
Utilizatori Personal instruit, Populatie, Profesionisti
Valabilitate (ani) 4
Formulare WG granule dispersabile in apa
Substanta Activa Insecticide thiamethoxam
Concentratie Substanta Activa 250 g/kg
Efect asupra albinelor cu
Cultura castraveti, lucerna, tomate
Culturi bio nepotrivite
Modul de actiune contact, ingestie, sistemic
Scapa de afide, minieri, musculita alba de sera, paduchele verde, trips
Dozaj 0.06-0.2 kg/ha
Tipuri Aplicare pulverizeaza rezidual
Miros sesizabil

Fraze de risc

P102 A nu se lăsa la îndemâna copiilor
P103 Citiţi eticheta înainte de utilizare
P273 Evitaţi dispersarea în mediu
P301+P312 ÎN CAZ DE ÎNGHIŢIRE: sunaţi la un CENTRU DE INFORMARE TOXICOLOGICĂ sau un medic, dacă nu vă simţiţi bine
P305+P351+P338 ÎN CAZ DE CONTACT CU OCHII: clătiţi cu atenţie cu apă timp de mai multe minute. Scoateţi lentilele de contact, dacă este cazul şi dacă acest lucru se poate face cu uşurinţă. Continuaţi să clătiţi.
H302 Nociv în caz de înghiţire
H332 Nociv în caz de inhalare.

S-ar putea să-ți fie de folos

Note și păreri

4,83
18 Voturi
5 stele
4 stele
3 stele
2 stele
1 stea
Vezi toate părerile

Ai o opinie despre acest produs?

Te încurajăm să-ți exprimi opiniile pentru a îmbunătăți experiența tuturor utilizatorilor.

Părerile utilizatorilor

18 Păreri
Otilia
26 octombrie 2017
va contactez cu rugamintea de a mi da un sfat profesionist in legatura cu solutiile de eliminare a unui parazit, si anume paduchele lanos sau cosenile fainoase.!!!Mi a invadat foarte multe plante verzi de apartament (leandru, iedera, etc), iar insecticidul universal obisnuit pe care il foloseam prevenitv pana acum nu are nici un efect.!!!Am inteles ca Actara ar fi eficient.!!!Puteti sa mi sugerati ce anume sa folosesc, in ce dozaj, perioada de administrare, etc.!!!Intentionez sa fac comanda pe siteul dvs dupa ce stiu exact ce anume este eficient pt acest parazit.!!!De asemenea, m ar interesa sa stiu daca este toxic pt animalele de apartament.
Botanistii.ro
26 octombrie 2017
Pentru tomate si castraveti 1.5 gr se dizolva in 7.5 l apa. Cantitatea de 6 litri apa nu este prea mica, iar ofilirea poate sa fie produsa de un alt factor (boala, cantitate de apa insuficienta sau temperaturi ridicate).
Gabi
26 octombrie 2017
Am tratat rosiile si castravetii din solar cu Actara in concentratie de 1,5 grame la 6 litri apa si s-au ofilit tulpinile.!!!Ce pot sa mai fac... ?
iordachescu stefan
26 octombrie 2017
Buna ziua! Doresc sa imi recomandati un tratament eficient impotriva paduchelui lanos al lamaiului. V-as ruga sa imi comunicati daca tratatentul trebuie aplicat doar la nivel foliar sau daca trebuie utilizat si pentru stropire la radacina. Va multumesc!
Mihai
26 octombrie 2017
Buna ziua,!!!Mi s-a recomandat Actara pentru inlaturarea musculitelor pe care le am la cateva plante verzi de ghiveci. Au inceput sa apara tot mai multe si deja misuna prin incapere. Imi puteti spune, va rog, cum ar trebui sa procedez in acest caz? Ce concentratie sa folosec, daca trebuie pulverizat insecticidul pe planta sau pus in pamant..!!!Mentionez ca aceste musculite stau sub ghiveci, mai multe, in farfuria lui..dar sunt si deasupra pe pamantul plantelor.!!!Multumesc anticipat !!!!O zi buna !!!!Mihai, Bistrita
stefan
26 octombrie 2017
nu am mai folosit!!!ptr ca sunt incepatoare dar sper ca!!!am sa fac o gradina frumoasa cu ajutorul ăroduselor dumv
Botanistii.ro
26 octombrie 2017
Actara este un insecticid folosit impotriva paduchelui lanos. Doza folosita este de 1.5 gr in 7.5 l apa, dar se poate folosi si mai concentrat in 5 litri. Este indicat sa pulverizati plantele pe zona infectata, iar cele care inca nu au apucat sa fie invadate este bine sa fie izolate ca sa nu fie infectate. Se pot face 2 tratamente consecutive, la intervale de minim 7 zile, in caz ca nu au murit din prima pulverizare.!!!Insecticidul nu este toxic pentru animale, daca nu sunt in zona atunci cand este pulverizat.
Botanistii.ro
26 octombrie 2017
Desigur, insecticidul Actara poate fi aplicat in combinatie cu Zeama Bordeleza (http://www.botanistii.ro/zeama-bordeleza-cerexagri.html) sau Funguran (http://www.botanistii.ro/spiess-funguran-oh-50-wp-1.html), atat timp cat se pastreaza dozele recomandate pentru fiecare produs in parte.
Razvan Tanase
26 octombrie 2017
Bună ziua ! Spuneti-mi si mie va rog, daca insecticidul Actara poate fi combinat cu produse cuprice cum ar fi Funguran sau Zeama bordeleză.
Ratiu Daniela
26 octombrie 2017
eu am luat produsul pentru larve gandaci de mai care au intrat la radacina unui trandafir japonez, dupa utilizarea produsului nu au mai cazut frunze si nici planta nu a fost afectata
vasiliu
26 octombrie 2017
s.ar putea folosi si!!!pentru trandafiri ?
Botanistii.ro
26 octombrie 2017
Insecticidul Actara este unul dintre cele mai indicate produse in combaterea daunatorilor aparuti la trandafir. Intrucat acesta are efect si de contact, cel mai indicat este sa fie aplicat seara, cand albinele se retrag.
CASANALTA
26 octombrie 2017
Buna ziua,va rog sa-mi spuneti daca actara e bun de folosit la trandafirii de gradina!!!care au paduchi si dupa ce perioada de la stropire albinele nu mai sunt afectate?Multumesc frumos!
Nicolae Cojocaru
26 octombrie 2017
Care este intervalul de timp scurs de la efectuarea tratamentele cu Actara, Decis,... la tomate pana ce acestea pot fi consumate...Repaus parca se zice...Multumiri anticipate, NC
Botanistii.ro
26 octombrie 2017
Daca sunt si stupi de albine in apropiere, atunci Actara nu este indicat, intrucat le afecteaza.!!!Se aplica insecticde care nu dauneaza albinelor, cum ar fi Calypso sau Mavrik.
Radu
26 octombrie 2017
Am o plantatie cu afin in floare si a aparut gandacul japonez, pot folosii actara .Langa plantatie am si stupi cu albine.
Alex
26 octombrie 2017
Buna ziua! Vreau sa tratez cateva plante cu Actara pentru a scapa de musculitele de umezeala insa avem o pisica ce se joaca des cu pamantul florilor si cateodata musca frunzele. Exista efecte adverse asupra pisicilor?
Botanistii.ro
26 octombrie 2017
In cazul tratamentelor cu Actara si Decis la tomate, perioada de pauza pana a consum este de 3-7 zile.
×

Adaugă o părere

Cum evaluezi acest produs?

  • Adresa Email