Află cine ne recomandă

4,75128 voturi
< Înapoi la Pagina Produsului

Recuperare parolă

Introduceți adresa de email. Veți primi un link pentru resetarea parolei.

Zamir 40 EW 9 Litri + Mavrik 2F 6 Litri + Adjuvant Velocity 3 Litri, pachet pentru 12 HA
Zamir 40 EW 9 Litri + Mavrik 2F 6 Litri + Adjuvant Velocity 3 Litri, pachet pentru 12 HA
2.884,14 Lei

Zamir 40 EW 9 Litri + Mavrik 2F 6 Litri + Adjuvant Velocity 3 Litri, pachet pentru 12 HA

Zamir 40 EW 9 Litri + Mavrik 2F 6 Litri + Adjuvant Velocity 3 Litri, pachet pentru 12 HA

Disponibil În Stoc

Trimitem coletul Neidentificat spre

Alege orașul de destinație

Dacă finalizezi comanda până Mâine la ora 14:00

Prețul transportului este influențat de numărul de bucăți

Prețurile includ TVA

Poate fi folosit de

Personal instruit, Profesioniști, Populație
2.884,14 Lei

Unde te găsim?

Alege orașul în care dorești să primești pachetul pentru a primi estimări de durată și cost livrare

Descriere Produs

1. Fungicid Zamir 40 EW

Substanta activa: tebuconazol 133 gr/litru + procloraz 267 gr/litru

Caracteristici: Zamir 40 EW este un fungicid sistemic pentru combaterea bolilor foliare la cereale si rapita. Zamir 40 EW este un fungicid complex, care contine doua substante active cu actiune de contact, sistemica si translaminara impotriva tuturor bolilor foliare, ale tulpinii si spicului la cerealele paioase. Prin aplicarea sa in culturile de cereale paioase, Zamir 40 EW asigura obtinerea unor productii mari si de calitate deosebita: continut ridicat in gluten, procent redus de sistavire, fara micotoxine produse de atacul de fuzarioza.

Mod de actiune si utilizare: Tebuconazolul (triazol), cu actiune sistemica si translocare mai ales acropetala, confera cerealelor tratate protectie mai ales impotriva fainarilor si fuzariozei, in timp ce proclorazul (imidazol), cu actiune de contact si penetrant-translaminara, activ mai ales impotriva patarii in ochi, fuzariozei si septoriozei. Ambele substante active au durata indelungata de actiune (3-4 saptamani) si actioneaza prin inhibarea biosintezei ergosterolului in membranele celulare ale organismelor tinta. Produsul se absoarbe si se transloca rapid in planta (la circa 2 ore de la tratament), fiind rezistent la spalarea de catre precipitatii. Datorita continutului sau, produsul are atat actiune preventiva, cat si curativa si eradicanta. Aceasta combinatie de substante active cu efect complementar si sinergic asigura combaterea cu succes la cereale atat a bolilor frecvente (fainarea, rugina) cat mai ales a unor boli care afecteaza in special calitatea productiei (fuzarioza, septoriozele si patarea in ochi a bazei tulpinii).

Se pot aplica unul sau doua tratamente cu Zamir 40 EW pe sezon, in functie de destinatia culturii sau de presiunea de atac a bolilor (existenta conditiilor de infectie).

De regula, se recomanda tratarea cu Zamir 40 EW mai ales la culturile semincere, sau a celor destinate panificatiei, precum si in conditii severe de atac, aplicand un tratament preventiv la inceputul impaierii, iar al doilea tratament in faza de burduf si chiar pana la inflorire, avand ca scop protectia frunzei stindard si a spicului.

Cultura Boli Doza / ha Timp de pauza
Grau Fainare, Septorioza, Rugini, Fusarioza 0,75 l/ha 42 zile
Orz Fainare, Arsura frunzelor, Patarea reticulara  0,75 l/ha 42 zile
Rapita de toamna Putregaiul alb, Alternarioza, Putregaiul uscat, Putregaiul cenusiu, Fainare 0,75 l/ha 56 zile
Floarea soarelui Putregaiul alb, Putregaiul cenusiu, Patarea bruna a tulpinilor, Alternarioza 1 l/ha 30 zile

Volumul de solutie recomandat este de 200 - 400 l/ha, in functie de starea de vegetatie si cantitatea de apa acumulata din precipitatii.

 

Insecticid Mavrik 2 F

Substanta activa: tau-fluvalinat 240 gr/litru

Caracteristici: MAVRIK 2 F contine substanta activa tau-fluvalinat , obtinuta dintr-un aminoacid denumit valina, care se gaseste in cazeina din lapte. Tau-fluvalinat este un piretroid de sinteza unic, intrucat spre deosebire de toti ceilalti piretroizi actioneaza in mod diferit asupra sistemului nervos al daunatorilor tinta. Astfel, tau-fluvalinat mentine deschise canalele de sodiu de la nivelul terminatiilor nervoase si in felul acesta afecteaza procesul de depolarizare a membranei celulare, provocand grave perturbari metabolice, hiperactivitate dezordonata si in final moartea daunatorilor. Aceasta substanta activa se caracterizeaza printr-o mai mare foto- si termo-stabilitate, o solubilitate sporita in lipide (traverseaza mai repede cuticula insectelor) si un spectru de combatere mai specific, principalele tinte fiind insectele sugatoare (afide, tripsi si purici de frunza), dar si unele insecte cu aparat de ros (coleoptere si lepidoptere). Totodata, datorita insolubilizarii sale in apa, MAVRIK 2 F este foarte rezistent la spalarea de catre ploi.

Mod de actiune si utilizare: Aplicarea sa se poate face la temperaturi mai ridicate decat in cazul majoritatii piretroizilor, fara ca efectul de combatere sa se diminueze. De asemenea, MAVRIK 2 F este mai stabil si are o perioda de actiune indelungata, avand totodata si un efect de protejare a entomofaunei utile si mai ales a insectelor polenizatoare (albine, bondari), asupra carora este total inofensiv. Asupra organismelor tinta actioneaza atat prin contact cat si prin ingestie, avand si efect rezidual de lunga durata si un efect de knock-down foarte evident (ca urmare a penetrarii mai rapide prin cuticula).

Cereale paioase (grau, orz) - Tratamentul cu MAVRIK 2 F se face la avertizare, cand pragul economic de daunare a fost atins. O importanta deosebita o are tratamentul din toamna, cand purecii de frunza pot provoca pagube insemnate culturilor abia rasarite. De asemenea, foarte important este si tratamentul din fazele finale ale culturilor, cand afidele pot ataca spicul. Se folosesc volume normale de solutie.

Rapita - Tratamentul se poate face la avertizare, inclusiv in timpul infloritului, fara a fi afectate populatiile de albine. Persistenta indelungata a produsului pe partile tratate ale plantelor asigura de regula protectia culturii pana la recoltare. Daca este necesar, inaintea recoltarii se mai poate face un tratament mai ales impotriva puricelui cenusiu care formeaza colonii in partea superioara a plantelor de rapita, diminuand productia si ingreunand recoltatul.

Cartof - MAVRIK 2 F se foloseste doar pentru combaterea larvelor si adultilor gandacului din Colorado, dar si a afidelor transmitatoare de viroze, asupra carora are actiune de soc rapida. Se recomanda sa se foloseasca intr-un program de tratamente dupa tratamentul cu un inhibitor de chitina cum este RIMON 10 EC sau chiar impreuna cu acesta.

Plantatii de mar - MAVRIK 2 F se foloseste atat la inflorit, cat si imediat dupa inflorit, pentru combaterea afidelor, la aparitia primelor colonii pe varfurile lastarilor. De asemenea, tratamentul se poate face si in cursul verii pentru combaterea paduchelui lanos, insistandu-se mai ales asupra ranilor de pe ramuri unde acesta formeaza colonii dense. Volumul de solutie este de 1500 litri la hectar, astfel incat sa se asigure o acoperire completa a pomilor.

Plante ornamentale - MAVRIK 2 F se foloseste atat in camp cat si in sera atunci cand isi fac aparitia primii daunatori, folosind un volum de 1000 litri apa la hectar.

Legume (ceapa, castraveti, varza), capsun - MAVRIK 2 F se aplica la aparitia primelor simptome de atac, folosind volume normale de solutie (1000 l/ha). La castraveti se poate folosi cu succes si in spatii protejate (solarii, sere), unde combate eficient si musculita alba.

Cultura Daunatori Doza / ha

Timp de
pauza

Piersic Paduchele verde (afide) 0,5 l/ha  30 zile
Prun Paduchele cenusiu (afide) 0,5 l/ha 30 zile
Mar Paduchele verde (afide), Paduchele lanos 0,5 l/ha 30 zile
Grau, Orz Plosnita cerealelor, Afidele cerealelor 0,2 l/ha 30 zile
Rapita Paduchele cenusiu, Gargarita tulpinii, Gandacul lucios, Viespea rapitei 0,2 l/ha 60 zile
Floarea soarelui Afide, Paduchele galben 0,2 l/ha 60 zile
Cartof Gandacul din Colorado, Afide 0,2 l/ha 7 zile
Plante ornamentale Tripsi, Musculita alba de sera 0,4-0,5 l/ha  -
Capsun Afide 0,5 l/ha 14 zile
Castraveti Paduchele castravetilor 0,5 l/ha 7 zile
Varza Paduchele cenusiu, Buha verzei 0,5 l /ha 7 zile
Ceapa Trips 0,5 l/ha 7 zile
Tomate camp Omida fructelor, Afide 0,5 l/ha  7 zile

 

3. Adjuvant Velocity

Velocity a fost creat pentru a fi utilizat impreuna cu fungicide la cereale si la rapita, conducand la o combatere mai buna, o eficacitate mai mare a aplicarii si respectiv la o productie mai mare, prin:

- Reducerea efectului de sarire si distrugere a picaturilor – adjuvantul Velocity micsoreaza tensiunea de suprafata, astfel incat picaturile ating suprafata si sunt retinute pe frunza.

- Cresterea gradului de acoperire pe suprafata frunzei – doza optimizata a componentei organosiliconice din Velocity duce la o acoperire completă a frunzei. Acest lucru asigura o acoperire uniforma cu fungicid, pentru o protectie maxima impotriva bolilor, chiar si la volume reduse de apa si viteze mari de aplicare.

- Absorbtie crescuta a fungicidelor de catre cuticula cerata – partea superioara a frunzelor de cereale si rapita este acoperita cu un strat de ceara cu rol de repelent pentru apa, dar care reduce si puterea de absorbtie a fungicidelor de catre frunza. Velocity poate creste absorbtia triazolilor, de exemplu, prin acest strat de ceara dar si prin stomatele frunzelor.

Doza de aplicare este de 250 ml/ha.

Numeroasele teste efectuate cu Velocity au demonstrat o crestere medie a productiei cu  250 kg/ha.

Velocity este compatibil cu toate fungicidele pentru cereale si rapita, incluzand triazolii, strobilurinele si fungicidele SDHI.

Velocity se adauga intotdeauna la sfarsit in tank-mix. 

Informații Tehnice

Producator Adama
Modalitate de ambalare 1 unitate
Utilizatori Personal instruit, Populatie, Profesionisti
Valabilitate (ani) Nu
Formulare/Stare EW - emulsie in apa
Substanta Activa Fungicide Procloraz, Tebuconazol
Concentratie Substanta Activa Nu
Cultura grau, orz, rapita
Pentru combaterea alternariozei, arsurii frunzelor, fainarii, fuzariozei, patarilor, putregaiului, ruginii, septoriozei
Dozaj 0.75-1 l/ha
Culturi bio nepotrivite
Tipuri Aplicare pulverizeaza rezidual

Note și păreri

Momentan nu există opinii pentru acest produs

Fii primul care își spune părerea.

×

Adaugă o părere

Cum evaluezi acest produs?

  • Adresa Email