Nectarin

Nectarinul creste in conditii optime in zonele foarte calduroase, fiind specific bazinului Marii Mediterane, insa poate creste pana la inaltimi destul de mari si cu o productivitate foarte buna si in zonele de sud ale Romaniei. Nectarinul si piersicul reprezinta aceeasi specie, dar sunt tratate ca fructe diferite din punct de vedere comercial. Astfel, in cultura nectarinului se vor respecta aceleasi cerinte de ingrijire precum la piersic.
Vizualizare 15 subiecte - 1 la 15 (din 15 în total)

  Discuții pe teme similare

 • Mihaela
  14 septembrie 2021
  Anul trecut a fost primul an in care nectarinul meu a rodit. A fost bogat in fructe. Anul acesta insa , a inflorit, dar nu au aparut fructe deloc. Este normal, sau are o problema? Nu l-am tratat cu nimic. Pomul a aparut natural.Nici nu am stiut ca este nectarin pana nu a inceput sa infloreasca. L-am lasat sa creasca pentru ca avea un aspect placut. Multumesc.
  0
  1
  Paul
  12 august 2021
  Mentionez ca a avut de la inceput niste crapaturi de scoarta la nivelul bifurcatiei crengilor si l am tratat cu score si alte substante dar l am dat si cu crema de la fitofarmacie
  0
  1
  Loghin Andrei
  20 mai 2021
  Nu am aplicat nici un ingrasamant peste nectarini. Va rog sa-mi spuneti ce pasi trebuie sa urmez mai departe. Multumesc!
  0
  1
  Perjoiu Alina
  29 mai 2020
  Buna ziua, Am un nectarin pitic de ghiveci plantst in curte de anul trecut care este plin de fructe. Ieri am observat ca pe frunze sunt niste puricei albi si par stropite cu ceva lipicios. Aproape toti pomii din gradina au frunzele ca si cum au fost stopite cu apa cu miere. Ce ma sfatuiti? Cu ce pot trata? Va multumesc!
  0
  1
  Silviu Batros
  17 mai 2020
  Buna ziua, Este un nectarin Andosa de 6 ani,cu niste fructe extraordinare.In primavara a inflorit foarte bine,iar in urma gerurilor tarzii,au cazut toate florile ,au aparut crapaturi longitudinale in partea de jos a multor ramuri,de unde a curs un clei ca in poze.Acum se vede ca sufera de ceva,frunzele s-au dezvoltat anemic,iar unele se ingalbenesc.Am stropit corect,si la timp pana dupa inflorit(respectand calendarul fenofazic de pe horticultorul.ro,ca in fiecare an.Va rog sa ma ajutati sa-l salvez cumva.Multumesc.Cu stima,Silviu Batros
  0
  3
  Ury79
  30 aprilie 2020
  Buna ziua am un nectarin i sa incretit frunzele ce imi recomandați.Ma intereseaza ce imi recomandați cînd o sa faca musculite multumesc
  0
  1
  alexandru
  15 mai 2019
  Am un nectarin ce are boala BASICAREA FRUZELOR, nu stiu cu ce ca sa il tratez si daca se poate trata. Imi puteti spune ce e de facut?
  0
  3
  Mihai
  11 septembrie 2017
  Am dezgropat un nectarin de 3 ani care face tumori pe portaltoi cum pot remedia boala sau trebuie scos si inlocuit
  0
  3
  Ifrim
  15 iunie 2017
  Am 12 pomi fructiferi, meri, pruni, corcodusi, gutui, cais ,peri. Cu ce-i pot trata contra omizilor paroase si daca se poate si cantitatea de produs pe litru de apa,sau cantități mai mari 5. 10 litri de apa.
  0
  5
  Vali Vasilescu
  20 aprilie 2017
  Buna ziua. Ce tratamente sunt indicate intr-o livada mixta dupa o perioada de racire accentuata a vremii si cu multa umiditate (cum se intampla acum)? Mentionez ca in zona in care este livada nu a nins iar temperaturile nu au scazut sub zero. Majoritatea pomilor sunt la stadiul de scuturare a florilor... multumesc.
  0
  3
  RODICA
  13 mai 2016
  In 15 aprilie 2016 am stropit pomii fructiferi cu ANTRACOL, MOSPILAN si KUMULUS. Dupa 2 saptamani nectarinul arata ca in cele 2 poze. Ce-mi recomandati? Multumesc, Rodica
  0
  5
  matei felix
  31 mai 2015
  pentru tratarea nectarinului cu basicare
  0
  1
  Sandra
  28 aprilie 2015
  Am plantat anul acesta un nectarin de trei ani. L-am cumparat plin de bobicei. Cam dupa doua saptamani s-au uscat florile (inca neanflorite) si a stagnat, nu se mai dezvolta nici frunzulitele. Dupa plantare destul de curand a fost o perioada in care temperaturile au scazut. E posibil sa fie asta cauza? Multumesc.
  0
  1
  DAN
  20 aprilie 2015
  O rugaminte: "Karate Zeon e 2 ml"in ce cantitate de apa se dizolva? 2. "Bravo 500 SC" poate fi folosit la combaterea basicarii frunzelor de cais si nectarin? Multumesc mult!
  0
  5
Vizualizare 15 subiecte - 1 la 15 (din 15 în total)
Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

nectarin pom fructifer
Pomi fructiferi
Nectarin

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec