Migdal

In primii ani de la plantare, un migdal are cresterea rapida. Tulpina poate ajunge pana la 12 metri. De asemenea, acesta specie formeaza foarte multe ramuri anticipate. Acest lucru ne ajuta la o formare rapida a coroanei. Migdalul prezinta internodii scurte si formeaza muguri micsti si vegetativi dispusi in grupuri. Este o specie precoce. Intra pe rod dupa 2 – 3 ani, iar productiile maxime se obtin incepand cu anul 8. Florile sunt hermafrodite, de culoarea alb – roz. Este o specie autosterila, iar polenizarea este entomofila. In plantatie se recomanda plantarea a 2 – 3 soiuri pentru a asigura o polenizare corespunzatoare. Frunzele sunt lanciolate si au marginea zimtata. Diferentiaza muguri de rod anual si nu este afectat de alternanta de fructificare. Fructifica pe ramuri mixte (de 40 – 60 cm), buchete de mai, ramura pleata si pe ramurile lungi. Se degarniseste relativ greu, buchetul de mai poate forma rod pana la 5 -7 ani. Fructul este o drupa ce poarta in interior samanta (nuca de migdal). Migdalele sunt inchise in coaja. Au o forma oblica, iar culoarea este maro.
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Migdal

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.