Migdal

In primii ani de la plantare, un migdal are cresterea rapida. Tulpina poate ajunge pana la 12 metri. De asemenea, acesta specie formeaza foarte multe ramuri anticipate. Acest lucru ne ajuta la o formare rapida a coroanei. Migdalul prezinta internodii scurte si formeaza muguri micsti si vegetativi dispusi in grupuri. Este o specie precoce. Intra pe rod dupa 2 – 3 ani, iar productiile maxime se obtin incepand cu anul 8. Florile sunt hermafrodite, de culoarea alb – roz. Este o specie autosterila, iar polenizarea este entomofila. In plantatie se recomanda plantarea a 2 – 3 soiuri pentru a asigura o polenizare corespunzatoare. Frunzele sunt lanciolate si au marginea zimtata. Diferentiaza muguri de rod anual si nu este afectat de alternanta de fructificare. Fructifica pe ramuri mixte (de 40 – 60 cm), buchete de mai, ramura pleata si pe ramurile lungi. Se degarniseste relativ greu, buchetul de mai poate forma rod pana la 5 -7 ani. Fructul este o drupa ce poarta in interior samanta (nuca de migdal). Migdalele sunt inchise in coaja. Au o forma oblica, iar culoarea este maro.
Vizualizare 6 subiecte - 1 la 6 (din 6 în total)

  Discuții pe teme similare

 • Marian Tvetstanschi
  24 mai 2021
  Bună ziua! Am un migdal pe rod și a făcut pe trunchi mult clei. Am dat jos cleiul și au rămas gauri urate. De la ce poate fi? Ce pot sa fac?
  0
  2
  pirvu ion-anton
  8 martie 2021
  puteti furniza o schema de tratamente pe FENOFAZE pentru MIGDAL ? multumesc ; in general raspunsul este sa se incadreze in grupa SAMBUROASELOR dar nu este asa , o stricadupa o serie de tratamente comune pana la scuturat corola- migdal-prun cais etc , migdalul necesita tratamente specifice(inclusiv un strict tratament la 20 de zile cu insecticide pentru combaterea Cydia funebrana .In final :aveti o schema de tratament pe fenofazele esentiale ptr SMOCHIN ?
  0
  1
  Carmen
  2 septembrie 2020
  Buna ziua, m ati rugat sa trimit poze cu obiectele de pe migdal. Anul acesta nu a avut fructe, are 5 ani. Este singura zona atacată. Frunzele crunt ok, fără modificări. Cu ce l pot trata? Pana acum am stropit cu zeama de urzică. In februarie doar tratament cu coridor, baie de ulei. Insecrele au aparut cam de o luna.
  0
  1
  BALASA LUCISAN
  27 iulie 2020
  Am 3 migdali cu varsta de cca 5 ani. In acedst an au aparut pe fructe niste puncte bombate, cleioase, cam de marimea unui bob de piper - mazare care se pare ca se dezvolta si parca " mananca" din fruct. Am desfacut un fruct afectat in faza incipienta dar nu am gasit niciun vierme sau alte insecte in locul cu pricina. In rest, pomiii arata bine. Care ar putea fi cauza si cum se poate combate? Multumesc!
  0
  3
  JALOBA UDOR OLGA
  15 mai 2020
  Buna ziua Cum ar trebui tratat? Va mulțumesc
  0
  1
  Alexandra
  21 aprilie 2020
  Salut, in migdal au aparut niste insecte care se ascund in frunzele ce se strang, mototolescu cumva, astfel incat protejeaza ouale si larvele. Am stropit in primavara cu funguran si cu ovipron top iar intre timp am folosit uleiul rock effect caci doar pe acesta il aveam in casa. Cu ce pot sa starpesc aceasta dihanie? As prefera ceva bio. Va multumesc.
  0
  1
Vizualizare 6 subiecte - 1 la 6 (din 6 în total)
Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Pomi fructiferi
Migdal

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec