Castan

Castan - se dezvolta sub forma unui arbore viguros, inalt de 15 – 25 de metri. Trunchiul este viguros si usor rasucit, iar pomul formeaza coroane largi, piramidale sau globuloase. Sarpantele si subsarpantele (ramurile de schelet) sunt bine garnisite cu ramuri de schelet. Formeaza muguri vegetativi si muguri micsti. Acestia sunt dispusi solitar pe ramuri. Frunzele sunt dintate si alungite (lanceolate) ce pot atinge si 28 cm lungime. Este o specie unisexuat monoica. Acelasi individ formeaza si flori femeiesti si flori barbatesti. Florile femeiesti sunt grupate cate 2 – 3 in involucru, iar pe masura ce se matureaza capata aspectul unui arici. Florile mascule pot forma mai multe tipuri de stamine, dar cele mai productive soiuri sunt cele cu filamente staminale lungi. De asemenea, castanii pot forma flori, numite amenti (bisexuate). Acestea au lungimea de 30 cm. La baza sunt asezate florile femeiesti grupate in inflorescente, iar in partea superioara sunt florile mascule. Fructul este de tip achena. Culoarea acestuia este brun – roscata si poate contine una sau doua seminte.
Vizualizare 5 subiecte - 1 la 5 (din 5 în total)

  Discuții pe teme similare

 • Delia
  15 aprilie 2021
  Am un castan cu flori rosii al carui trunchi pare bolnav. Va trimit cateva poze cu rugamintea de a imi recomanda un tratament. Va multumesc
  0
  7
  Vlad
  8 martie 2021
  Buna ziua, Am doi castani luati de la o statiune de cercetare pomicola din tara, si plantati acum 7-8 ani, insa inca nu dau semne de rod. Au fost taiati in ultimii ani, de boli nu au suferit. Care ar putea fi cauza? Multumesc!
  0
  1
  Bolentis cezar
  20 mai 2020
  Buna ziua! Am 2 pui de castani unul dintre ei acum 2 zile au început să se brumrze frunzele.. Care sunt cauzele?
  0
  1
  iancu paul
  10 septembrie 2019
  Am cativa castani si li s-au uscat frunzele.Va rog ajutati-ma si spunet-mi despre ce boala este vorba si cum se trateaza.Cu multumiri anticipate!
  1
  1
Vizualizare 5 subiecte - 1 la 5 (din 5 în total)
Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Pomi fructiferi
Castan

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec