Tutun, Tabac

Tutunul sau „tabacul” (Nicotiana tabacum) este o plantă din familia Solanaceae familie de care aparțin și tomatele, cartoful. Tutunul ajunge în Europa după descoprirea Americii (1492). Francezul Jean Nicot a contribuit la introducerea tutunului în Franta ca planta medicinala. Mai târziu s-a reușit izolarea nicotinei din frunzele acestuia. Inițial, acest alcaloid a fost folosit ca insecticid, ulterior a fost trecut la categoria droguri.
 • Acest forum are 5 subiecte, 5 răspunsuri și a fost actualizat ultima dată 30 iunie 2015 la 14:40 de Cristina.
Vizualizare 5 subiecte - 1 la 5 (din 5 în total)

  Discuții pe teme similare

 • Andrei
  22 iunie 2020
  Salutare! Pentru boala petelor de bronz ce imi recomandati?
  0
  1
  Boboc Mitina
  2 iunie 2020
  Ultimul tratament aplicat a fost captadin, confidor si ingrasamant foliar 20/20/20, este amplasat în câmp deschis, udat o dată pe săptămână, are o lună de când este plantat
  0
  1
  Ghita Dan
  12 iulie 2019
  Aspectul acesta brobonat al frunzelor il au cam toate plantele,mai mult sau mai putin.Una dintre ele are la baza,primele doua frunze,cu petele acelea pe fata si pe spatele frunzei,iar la partea superioara frunzele au marginea rasucita spre interior.Ca tratament am folosit milbeknok , si dithane m-45.Tutunul este semioriental il cultiv experimental din acest an la mine in gradina.Multumesc.
  0
  1
  Cristina
  28 iulie 2016
  Planta de tutun are 1metru , este bolnav ( focul sălbatic,cred), dar deja face inflorescente si e plin de copili? Ce pot face pt a salva ceva din recolta?tutunul este din soiul Virginia.
  0
  1
  marian
  13 mai 2015
  ma intereseaza un erbicid pentru coada calului si mohor la cultura de tutun.
  0
  1
Vizualizare 5 subiecte - 1 la 5 (din 5 în total)
Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Plante tehnice
Tutun, Tabac

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec