Trifoi

TrifoiulTrifolium este un gen de aproximativ 300 de specii de plante din familia leguminoaselor, Fabaceae. Cea mai mare diversitate apare în zonele temperate din emisfera nordică, dar există specii care trăiesc și în America de Sud și Africa, incluzând altitudinile înalte de la tropice. Sunt plante erbacee mici anuale, bienale sau plante perene cu viață scurtă. Frunzele sunt trifoliate (rareori 5- sau 7-foliate), cu stipelele adnate pe pețioluri, iar florile sunt grupate în inflorescențe mici albe, roșii, violet sau galbene; păstăile mici, cu puține semințe, sunt închise în caliciu. Alte genuri, denumite uneori trifoisunt Melilotus (sulfină) și Medicago (culbeceasă). Numele științific este derivat din limba latină tres, "trei" și folium, "frunză". Trifoiul reprezintă o sursă de hrană pentru larvele unor specii de lepidoptere (fluturi și molii).
Vizualizare 7 subiecte - 1 la 7 (din 7 în total)

  Discuții pe teme similare

 • Cristian
  26 septembrie 2021
  Buna ziua, am o nelămurire, n am găsit nicăieri răspunsul și întreb aici: trifoiul alb este același lucru cu trifoi alb pitic? Doresc sa plantez pe o peluză și așa ceva aș vrea să pun. Mulțumesc și aștept un răspuns competent. O zi frumoasa
  0
  3
  Andrei
  9 aprilie 2021
  Buna ziua, Va rog sa imi spuneti ce daunator am pe aceasta peluza de trifoi. Mentionez ca aceste gauri si santuri au aparut peste iarna, fiind foarte multe pe toata suprafata si continua sa apara. Va rog sa imi spuneti si modul prin care pot scapa de acest daunator. Multumesc
  0
  2
  Florin
  6 noiembrie 2018
  Ce ingrasamant este bun pentru o peluza cu trifoi pitic? Precizez ca peluza este insamantata din aprilie 2018, sunt si ceva pomi fructiferi, dar mi se pare ca trifoiul e cam slab si vreau sa-i dau un ingrasamant, dar nu stiu ce este potrivit pentru aceasta cultura.
  0
  1
  Maria Snedelea
  17 mai 2015
  erbicidul Pulsar de la Basf distruge si tortelul din trifoi?
  0
  1
  maria
  13 mai 2015
  spuneți-mi daca pulsar distruge tortelul din trifoi
  0
  5
  Marius Pavaloiu
  1 mai 2015
  Am un teren arat, discuit, fara buruieni, pe care vreau sa pun trifoi alb pitic. Trebuie sa-l erbicidez (terenul) inainte de a pune trifoi ?
  0
  1
Vizualizare 7 subiecte - 1 la 7 (din 7 în total)
Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

trifoi cultivare si ingrijire
Plante tehnice
Trifoi

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec