Vinete

Vinetele (Solanum melongena) se cultiva pentru fructele sale ce se consuma la maturitatea comerciala, sub forma de preparate sau conserve. Planta este originara din India si Birmania iar in Europa a fost introdusa in cultura in secolul al XVII-lea. In Romania a fost introdusa in cultura inca din secolul al XVIII-lea.
Vizualizare 26 de subiecte - 1 la 26 (din 26 în total)

  Discuții pe teme similare

 • Anisia Cristina Serban
  3 septembrie 2021
  Am stropit cu vertimec zebra si floramec
  0
  1
  Daniel Mocanu
  18 iulie 2021
  vinete in spatiu neprotejat, fara tratamente chimice, stropite cu macerat de urzica, irigate prin picurare la doua zile.
  1
  4
  Cosmin
  16 iunie 2021
  Va rog sa ma ajutați cu o recomandare de tratament daca se poate sau o metoda de combatere. O zi cu soare va doresc !
  0
  3
  Macovei Marian
  16 iunie 2021
  Buna ziua am vinete in solar la inceput de rod, arata bine dar au inceput sa se inmoaie sa se vestjeasca frunzele de la baza dupa care se ingalbenesc pur si simplu sint ca o carpa ,m-am uitat atent pe suprafata lor si am indentificat niste insecte f mici ,plate cu picioruse multe 4-6, albe la culoare dar cand au aparut primele frunze cu aceasta manifestare am tratat cu vetimec si laser dat tot se mai manifesta fenomenul iar insectele care le gasesc acum sint moarte. Va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat Multumesc
  0
  2
  Dorin
  14 iunie 2021
  Buna ziua, Pentru vinetele sădite in solar pe rânduri alaturi de roșii și ardei gras, atacate de insectele din imagine ce tratament disponibil îmi puteți recomanda? Multumesc!
  0
  1
  Maria
  2 iunie 2021
  Din ce cauza sta frunză asa strânsă? Am fertilizat cu azot și complexa echilibrat și am stropit cu vertimec. Din ce cauza este asa? Ce ii pot da?
  0
  3
  Aurel
  21 septembrie 2020
  Buna ziua, Vinetele mele, cand sunt mici sunt mov cum ar trebui. Pe masura ce iau in volum se decoloreaza, crapa si sunt foarte tari. Care sa fie problema?
  0
  5
  Platica Luana
  12 august 2020
  Am probleme mari cu vinetele sunt atacate de acarieni cred... Și în afară de asta frunzele se usucă de la margini și se încovoaie
  0
  3
  Alina
  27 iulie 2020
  Buna ziua, Am 6 plante de vinete in gradina. Uneia dintre ele i s-au incretit frunzele, precum se vede in cele doua imagini. O pot salva cumva? Multumesc.
  0
  4
  ana
  20 iulie 2020
  Buna ziua, Am o problema la vinetele plantate in camp. Am facut tratamente cu ortiva top si la 14 zile cu topsin (stropire nu la radacina).
  0
  6
  Razvan Lazanu
  20 iunie 2020
  Buna ziua, in solar am pus cateva fire de vinete, au facut flori frumoase, dar toate de usuca si cad.
  0
  1
  Gheorghe Serbanescu
  29 mai 2020
  Buna dimineata! Repostez aici problema mea, am postat-o gresit in raspunsuri la intrebarea altcuiva. Nu pot identifica boala, ar putea fi mana de sol? Vinetele se ingalbenesc, se usuca la colet si mor. Sunt plantate in solar, au fost tratate cu Topsin, inainte de plantare. Le-am stropit, de doua ori, cu Dithane si Bravo+Fertisol. S-au uscat 2 din 40. Unele, putine, arata binisor. Cele mai multe sunt galbene si cresc foarte greu. Ud prin picurare. In zilele urmatoare as vrea sa le stropesc cu Score. Va rog sa imi recomandati un tratament. Multumesc!
  0
  1
  Ionela
  8 mai 2020
  Cu ce pot combate aceste insecte de pe rasadul de vinete
  0
  1
  Ionela
  30 aprilie 2020
  Ce ar avea nevoie rasadul sa arate normal
  0
  1
  Marin
  2 august 2019
  Buna seara, Ce boala poate avea aceasta vanata care ingalbeneste frunzele iar fructele se rotunjesc ca globuletele? Mentionez ca i-am aplicat toate tratamentele la timp,iar cultura este pe un teren nou!
  0
  4
  Dan
  25 iulie 2018
  Mi sa uscat o plantă iar la câteva au început să se usuce frunzele. Ce părere aveți, care este cauza și cu ce pot trata?
  0
  7
  Ionela
  20 iulie 2018
  Ce poate avea vinata de se ofileste. Am jumulit si nu are nimic la radacina si nici pe tulpina.
  0
  1
  Cotoila Eugen
  23 iunie 2017
  Salut, Am o cultura de vinete si au patarea cafenie. Ce produs pot sa aplic?
  0
  2
  Iuliu Fogarasi
  20 iunie 2017
  Buna ziua ,am o cultura se vinete si am probleme cu gindacul de colorado.am dat cu actara ,dar nu prea a dat rezultate.anul trecut am dat cu calypso dar nu ma pot lauda nici cu acest produs.aveti alte recomandari ?
  0
  1
  Voicu Cristi
  27 iulie 2016
  Daca am stropit vinetele cu Dithane cate zile de pauza sunt necesare pana la recoltare?
  0
  1
  Dan
  19 decembrie 2015
  Buna ziua, Va rog sa ma ajutati sa gasesc cauza pentru care vinetele din soiul Aragon,anul acesta,s-au ingalbenit si au crapat in lungul fructului.Nu s-au mai copt, desi erau bine dezvoltate.Si cele de dimensiuni reduse s-au ingalbenit.Anterior frunzele se ingalbeneau si cadeau{nu se uscau}.Am efectuat diverse stropiri dar fara rezultat.Fructele au fost compromise in proportie de 60%.In anii anteriori,la acelasi soi,cultura a fost foarte buna.Samanta a fost originala. Cu multumiri.
  0
  1
  liliana
  20 august 2015
  Buna, Cate zile de pauza pana la recoltat sunt dupa ce am stropit vinetele cu Milbeknock. Va multumesc
  0
  1
  marian
  12 iulie 2015
  am vinete si frunzele de jos sunt galbene, iar urmatoarele in sus se ard si boala se intinde in toate vinetele
  0
  3
  Maria
  3 iulie 2015
  Au aparut la vinete frunze ofilite la baza unei plante, am rupt aruncat dar vad ca avanseaza si la alte frunze si la alta planta. Cu ce sa stropesc tinind seama ca au vinte care pot fi recoltate. E eficient TOPSIN(care tip) sau trebuie sa mai combin cu altceva, trebuie facut tratament de vindecare nu preventiv. Va multumesc
  0
  3
  danut
  25 iunie 2015
  cu ce pot trata vinetele de boala stolburul vinetelor
  0
  1
  beni
  25 iunie 2015
  pot erbicida vinetele plantate pe camp?
  0
  5
Vizualizare 26 de subiecte - 1 la 26 (din 26 în total)
Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Legume
Vinete

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec