Topinambur

Topinambur – Helianthus tuberosum – este o leguma ce face parte din familia Asteraceae. Este o planta perena, care in sol, formeaza organe vegetative, in mod asemanator cartofului. Sistemul radicular este adanc de pana la 50-80 cm. Se cultiva pentru tulpinile sale subterane care au un continut ridicat in nutrienti. Acestea contin inulina, zaharoza, levulina, proteine si saruri minerale. Nu se cunoaste vechimea in cultura, dar se presupune ca este originar din America de Nord, deoarece la descoperirea Americii s-a constatat ca indienii il cultivau ca planta alimentara. In Europa, planta a fost descoperita in Noua Scotie, de catre francezi, care au introdus-o in cultura, pe la inceputul secolului al XVII – lea. In prezent se cultiva mai ales in unele regiuni din vestul si centrul Europei, unde tuberculii sunt folositi in alimentatie. La noi in tara topinamburul este cunoscut de la inceputul secolului al XVIII – lea, dar se cultiva sporadic, de catre amatori.
  • Acest forum este gol.
  • Vai! Nu a fost găsit niciun subiect aici.
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

topinambur-cultivare-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Topinambur

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.