Stevia

Stevia – Rumex patientia – este o planta perena erbacee, care prezinta in sol o radacina carnoasa, pivotanta, puternic ramificata, ce poate patrunde la mare adancime. Anual, dupa rasarire, dezvolta destul de repede o rozeta bogata in frunze mari, cu gust usor acid, amarui. Se presupune ca stevia este originara din zona de sud-est a Europei, unde este raspandita mult in flora spontana in locurile umede, pe vaile raurilor si pe fanete. Desi este folosita in alimentatia omului inca din secolul al II – lea, este putin raspandita ca suprafata in cultura, in Europa, Asia, America. In tara noastra se intalneste de la ses pana in zona subalpina, dar este cultivata sporadic, mai mult in gradinile familiale, fiind apreciata mai ales in judetele din sudul si estul tarii. Frunzele sunt folosite in arta culinara, la pregatirea diferitelor mancaruri. Frunzele de stevie au valoare nutritiva asemanatoare cu cele de spanac, remarcandu-se printr-un continut mai mare de acid ascorbic, si o valoare energetica redusa.
  • Acest forum este gol.
  • Vai! Nu a fost găsit niciun subiect aici.
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

stevie-cultivare-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Stevia

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.