Prazul

Prazul – Allium porrum – Este o planta bienala. In primul an formeaza o tulpina falsa, inalta de 15-17 cm si groasa de 3-6 cm, care reprezinta partea comestibila cea mai importanta a plantei. Tulpina propriu-zisa este formata dintr-un disc, de care sunt prinse in parte inferioara, radacinile fibroase mai dezvoltate decat la ceapa si la usturoi. Tulpina florifera apare in al doilea an de cultura, este cilindrica, plina in interior, inalta de 1,8 – 2 metri. Prazul este originar din Egipt, Grecia si Asia Mica. S-a cultivat cu multe mii de ani inaintea erei noastre. Se cultiva si pe suprafete mai mari in tarile din apusul, sudul si sud-estul Europei. La noi in tara se cultiva mai mult in zonele din sudul si estul tarii. De la praz se consuma tulpinile false, in stare cruda sau pregatite sub forma de diferite mancaruri. Pretentiile prazului fata de factorii de mediu sunt asemanatoare cu cele ale cepei.
  • Acest forum este gol.
  • Vai! Nu a fost găsit niciun subiect aici.
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

praz-cultivare-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Prazul

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.