Pepeni

Pepenele numit în unele regiuni și harbuz (Moldova), lubeniță (Oltenia) sau lebeniță (Ardeal), este o plantă din familia Cucurbitaceae originară de pe continentul african. El este cultivat pe scară largă în întreaga lume datorită fructului gustos și de mari dimensiuni. Pepenele este o plantă erbacee anuală, agățătoare și târâtoare cu textura aspră, rugi piloși prevăzuți cu cârlige și frunze cu cinci lobi profunzi. Florile sunt mari, galbene și unisexuate.
Vizualizare 19 subiecte - 1 la 19 (din 19 în total)

  Discuții pe teme similare

 • Daniel P.
  18 iunie 2021
  Buna ziua, ma puteti ajuta cu un tratment pentru cultura de pepeni? De cateva zile au aparut pete pe frunze si nu stiu ce boala este si ce fungicid trebuie sa aplic.
  0
  1
  Artur
  29 iulie 2020
  Buna ziua. Am sadit pepeni verzi. Au crescut bine. Au fructe si ca marul( marime) si mai mari,dar am observat ca multe fructe se ofilesc ajungand ca nuca si mai mici. Ce problema poate sa fie
  0
  3
  Alina V.
  2 iulie 2020
  Va rog sa ma ajutati! Nu stiu ce poate fi este vorba de pepeni galbeni altoiti.
  0
  2
  Gabi Caminoc
  19 iulie 2018
  Anastasia
  17 iulie 2017
    Buna ziua! Referitor la recomandarea dumneavoastra tin sa precizez ca am dat cu un insecticid un fungicid si un ingrasamant cu 5 zile in urma fotografiilor pe care le atasez..intrucat am observat dupa aceasta stopire ca frunzele din centurl cuibului se strng se "chircesc". Rugamintea mea este daca mai pot da cu ceva avand in vedere ca am stropit doar cu 5 zile in urma si cu ce anume pot da daca este cazul. Ca si cultura tin sa precizez ca este foarte sensibila ..se vindeca de ceva si apare alta boala. In vecinatate am 50 de fire de rosii si 15 de ardei gras care pare a fi si ele afectate . Rosiile au frunza rasucita indiferent de stropire si udare...si ardeii au frunzele de la baza galbene. Pentru mine prioritare sut pepenii...ce anume sa fac cu ei..:-)! Multumesc pentru sfat!
  1
  1
  Alex
  20 iunie 2017
  Buna seara va rog ajutați cu ce pot trata pepeni verzi, au început sa se usuce vrejurile si când le trag din pământ au rădăcina uscata dar nu este distrusa de viermi sau furnici nu este în găurită nu are nici un semn de atac aștept răspuns mulțumesc.
  0
  2
  Toma Noemi
  28 aprilie 2017
  As avea nevoie de un tratament prin picurare sau stropire. Plantele se ofilesc si nu stiu daca cele afectate ar trebui scoase sau isi mai revin?
  0
  1
  Prichindel Maria
  26 aprilie 2017
  Buna dimineata. As vrea sa ma ajutati cu un tratament pe care sa-l pot cumpara de la magazinele de fitosanitar pentru samanta de pepene verde si pepene galben pentru ca se apropie in curand semanatul. Va multumesc!
  0
  1
  Prichindel Maria
  7 aprilie 2017
  Buna ziua.Pe terenul unde vreau sa pun pepeni verzi si galbeni au aparut deja buruienile. Pepenii urmeaza sa-i punem din samanta peste 2-3 saptamani spre sfarsitul lunii Aprilie sau Mai. Vreau sa va intreb daca pot sa sa erbicidez inainte de a pune samanta in pamant si cu cat timp inante. Cu ce sa erbicidez?
  0
  3
  alex
  30 iunie 2016
  Buna seara ,am stropit pepeni verzi cu ce sti zis dumneavoastră si acum sunt frumosi pepeni au început sa infloreasca uni au si pepeni mititei, cu ce pot sa le stimulez sa crească mai repede ?
  0
  1
  mihai ivanov
  14 aprilie 2016
  salut!ieri am semanat 2 h te pepeni,dar terenul este plin de iarba rosie si cornuti,imi poti spune te rog ce fel de erbicid trebuie sa folosesc si cand sa dau cu el?
  0
  1
  T i b i
  6 decembrie 2015
  Buna ziua . Sant un cultivator de pepeni verzi si galbeni.Eu folosesc de obicei pentru stropit preventivTopsin cu Dithane si Bionat si la nevoie Mopsilan.Va rog sa-mi spuneti daca lipseste vreun produs fungicid si cum pot sa le combin intre ele.Va multumesc anticipat.
  0
  1
  Stancu Aurel
  6 iulie 2015
  Am o cultura de pepeni verzi, iar vrejurile au acoperit aproape tot pamantul iar fructele sunt destul de mari. Afecteaza cultura de pepeni daca in aceasta perioada folosesc erbicidul Pantera ?? Va multumesc !
  0
  1
  marinela urlet
  5 iulie 2015
  ma intreseaza un ierbicid care se foloseste pentru cultura de pepene verde pentru combaterea ciulinilor
  1
  5
  Melescanu Valerica
  30 iunie 2015
  ma intereseaza daca erbicidul Las Vegas este bun la pepene verde pentru mohor,baldir sau porcie este bun la tot cu frunza ingusta sau nu
  0
  1
  Lumy
  23 iunie 2015
  Am o cultura de pepeni verzi si galbeni semanati la alveole apoi transplantati in camp in luna mai ,Vrejurile au in ceput sa faca copili si au doar flori fara pepeni ,nefiind un an ploios .Care ar fi motivul sa nu lege?Am pepeni raymond si sorento.
  0
  1
  Ady Sgardan
  3 iunie 2015
  cu ce se stropesc pepeni verzi impotriva ariciri frunzelor?
  0
  3
  serban cristi
  3 martie 2015
  buna ziua detin o suprafata de 5 Ha de pepeni verzi si am pus 3 ani la rand acceasi cultura adica pepeni. Deoarece am accesat un program Feadr si am dificultati cu aceasta, nu as vrea sa schimb locatia dar in acelasi timp mie frica sa pun tot in acelasi loc acum fiind al-4-lea an de pepenii. Mie frica de boala care a ramas in pamant si cred ca e vorba de mana,mucegai. Ce tratamente as putea sa fac pt ameliorarea situatiei. Si cat de dese la ce interval ( cate la numar ) VA MULTUMESC DIN SUFLET
  0
  1
Vizualizare 19 subiecte - 1 la 19 (din 19 în total)
Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Legume
Pepeni

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec