Macris

Macris – Rumex acetosa – Este o planta erbacee perena, care formeaza o radacina pivotanta, carnoasa, puternic ramificata, ce patrunde in sol pana la adancimea de 50-60 cm. La suprafata solului formeaza o rozeta bogata in frunze, cu aspect de tufa. Este o planta originara din centrul si estul Europei, unde creste in mod spontan pe vaile raurilor si in fanete. Forma salbatica se consuma in foarte multe tari, prezinta frunze aspre, mai puternic acidulate-amarui. Desi este cunoscut in alimentatia omului de foarte multa vreme, a fost luat in cultura abia in secolul XV – lea. In prezent macrisul are un areal foarte mare de raspandire in Europa, Asia, America. La noi in tara se cultiva in special in jurul oraselor mari si in Transilvania, in gospodariile individuale, dar pe suprafete mici. Macrisul se cultiva pentru frunzele sale care, datorita gustului placut si acrisor, sunt folosite la prepararea unor salate, mancaruri, ciorbe, pireuri.
  • Acest forum este gol.
  • Vai! Nu a fost găsit niciun subiect aici.
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

macris-cultivare-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Macris

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.