Ciuperci

ciuperciCiupercile se regasesc intr-o varietate extrem de mare din punct de vedere al speciilor comestibile cum ar fi: bureti, ciuperci de paie, Agaricus (Champignon), japoneze (Shiitake), Pleurotus, ghebe, trufe si multe altele. Spre deosebire de alte plante, ciupercile nu au clorofila, de aceea se hranesc cu organisme vii sau moarte, la fel ca animalele. Sunt existente doua feluri de ciuperci: superioare (sau bureti) si inferioare (din care fac parte mucegaiul si drojdia de bere). Ciupercile au un rol esential in natura, deoarece se hranesc cu substantele nutritive din frunze moarte si resturi lemnoase. Cele comestibile au numeroase beneficii, fiind recomandate in dietele alimentare, deoarece nu contin amidon. In plus, regleaza tensiunea arteriala, intaresc sistemul imunitar, iar consumul acestora previne starea de oboseala si anxietate.
Vizualizare 3 subiecte - 1 la 3 (din 3 în total)

  Discuții pe teme similare

 • Ghebosu Marian Gheorghe
  29 decembrie 2020
  Buna ziua Am ciuperca respectiva crescuta in mod natural, spontan, pe un trunchi de dud, alaturi de pleurotus ostreatus. Cum fac să inmultesc această ciuperca. Multumesc
  0
  1
  Vasile
  4 februarie 2018
  Buna seara,de cate ori trebuie schimbat compostul intr.un an ?multumesc
  0
  1
Vizualizare 3 subiecte - 1 la 3 (din 3 în total)
Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Legume
Ciuperci

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec