Ciupercile se regasesc intr-o varietate extrem de mare din punct de vedere al speciilor comestibile cum ar fi: bureti, ciuperci de paie, Agaricus (Champignon), japoneze (Shiitake), Pleurotus, ghebe, trufe si multe altele. Spre deosebire de alte plante, ciupercile nu au clorofila, de aceea se hranesc cu organisme vii sau moarte, la fel ca animalele. Sunt existente doua feluri de ciuperci: superioare (sau bureti) si inferioare (din care fac parte mucegaiul si drojdia de bere). Ciupercile au un rol esential in natura, deoarece se hranesc cu substantele nutritive din frunze moarte si resturi lemnoase. Cele comestibile au numeroase beneficii, fiind recomandate in dietele alimentare, deoarece nu contin amidon. In plus, regleaza tensiunea arteriala, intaresc sistemul imunitar, iar consumul acestora previne starea de oboseala si anxietate.
Acest forum are 10 subiecte, 15 răspunsuri și a fost actualizat ultima dată 23 septembrie 2024 la 11:12 de Elena Dinca.