Zambile

zambilaDatorita parfumului intens, acum cateva sute de ani bulbii de zambile erau extrem de scumpi, de aceea erau pastrati in casele oamenilor bogati ca trofeu al bogatiei acestora. Aceasta este considerata floarea lunii martie, de aceea pe data de 7 martie este sarbatorita Ziua Internationala a Zambilei. Zambila sau iacintul face parte din familia Liliaceae, este originara din zona Marii Mediterane, iar in zona noastra a fost adusa din Grecia si Asia Mica. Zambilele din ghiveci nu au nevoie decat de putina apa, lumina si aer. Dupa o perioada floarea se ofileste si se usuca si frunzele. Apoi bulbul se scoate din pamant, se inveleste in hartie si se pastreaza la loc racoros si uscat. Anul viitor se replanteaza.
Vizualizare 4 subiecte - 1 la 4 (din 4 în total)

  Discuții pe teme similare

 • Vichy
  16 mai 2019
  Buna ziua, am 3 zambile si cateva lalele, le-am scos din ghiveci si vreau sa stiu cum le pot pastra pana la toamna cand le voi planta in gradina. Acum 2 ani am plantat cateva lalele, primul an au iesit, al doilea an a iesit doar tulpina, fara floare, care poate fi motivul? Va multumesc!
  1
  1
  Bogdan
  2 aprilie 2018
  Buna ziua, am o zambila primita intr-un ghiveci mic. Am inteles de pe site ca dupa ce se ofileste bulbul trebuie pastrat la loc racoros si uscat pana la anu. Tinand cont ca e primavara, nu e mai bine acum sa o pun in pamant proaspat si sa o mai tin? In ce perioada a anului trebuie scoasa din pamant si in ce perioada a anului trebuie replantata?
  0
  1
  Ancuta Edward
  1 august 2017
  As dori niste erbicide sau ceva solutii pentru a distruge buruienile si alte plante care cresc continuu, as dori sa plantez flori dar este imposibil ( pentru o curte de 200mp ).
  0
  1
Vizualizare 4 subiecte - 1 la 4 (din 4 în total)
Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Flori de gradina
Zambile

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec