Gladiole

gladioleGladiolele sunt asociate cu vara, datorita culorilor vii ale florilor rosii, portocalii, roze, albe, galbene sau violet. Acestea se planteaza intre lunile martie-mai, in soluri usoare, fertile, bine drenate care nu permit apei sa stagneze. Fac parte din genul Gladiolus care cuprinde in jur de 250 de specii, cu origini in Africa de Sud, Europa Centrala si in jurul Marii Mediterane. Se inmulteste prin bulbi, la fel ca zambila si laleaua. Din cauza influorescentelor si culorilor vii acestea sunt tinte usoare pentru diferiti daunatori. De obicei, daca se schimba culorile plantei spre galben, inseamna ca au fost infectate de virusi. De asemenea, din cauza daunatorilor frunzele sau florile pot creste in forme ciudate.
Vizualizare 2 subiecte - 1 la 2 (din 2 în total)

  Discuții pe teme similare

 • Dana Stan
  8 mai 2018
  Buna ziua, daca puteti sa ma ajutati, am in jardiniere cateva frezii,unele s au ingalbenit. Ce poate fi si cum combat? Mutumesc.
  0
  1
  miron sorin
  27 iunie 2017
  ce pot sa fac acum daca am la gladiole Pseudomonas gladioli Severini
  0
  1
Vizualizare 2 subiecte - 1 la 2 (din 2 în total)
Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Flori de gradina
Gladiole

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec