Gladiole

gladioleGladiolele sunt asociate cu vara, datorita culorilor vii ale florilor rosii, portocalii, roze, albe, galbene sau violet. Acestea se planteaza intre lunile martie-mai, in soluri usoare, fertile, bine drenate care nu permit apei sa stagneze. Fac parte din genul Gladiolus care cuprinde in jur de 250 de specii, cu origini in Africa de Sud, Europa Centrala si in jurul Marii Mediterane. Se inmulteste prin bulbi, la fel ca zambila si laleaua. Din cauza influorescentelor si culorilor vii acestea sunt tinte usoare pentru diferiti daunatori. De obicei, daca se schimba culorile plantei spre galben, inseamna ca au fost infectate de virusi. De asemenea, din cauza daunatorilor frunzele sau florile pot creste in forme ciudate.
  • Acest forum are 7 subiecte, 9 răspunsuri și a fost actualizat ultima dată 13 iunie 2023 la 22:56 de Ioana M.
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

gladiole-ingrijire-
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Gladiole

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.