Flori de pai

Flori de pai - Xerochrysum bracteatum cunoscuta sub denumirea populara de floare de pai, este o planta originara din Australia. Face parte din genul Helichrysum, apartinand familiei Asteraceae. Familia Asteraceae cuprinde un numar mare de genuri si specii, circa 1.300 de genuri cu peste 20.000 de specii, raspandite pe glob. La noi in tara se intalnesc circa 53 de genuri cu 320 specii. Cultivarea acesteia a inceput in Anglia in anul 1791. Florile sunt mici si au diverse culori: galbene, portocali, albe, rosii sau roz. Frunzele sunt lanceolate, eliptice sau obovate. Infloreste de la sfarsitul primaverii pana toamna tarziu si prezinta o toleranta moderata la seceta. Este o specie perena, erecta, uneori se comporta ca anuala. De obicei, ajunge pana la o inaltime de 20 pana la 80 cm. Florile isi pastreaza forma si culoarea atunci cand sunt uscate, destinatia lor fiind comercializarea pentru flori uscate. De asemenea si florile taiate isi pastreaza prospetimea o perioada mai mare de timp.
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

flori-de-pai-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Flori de pai

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.