Crizanteme

Crizantemele, chrysanthemum, numite și tufănele, dumitrițe, margarete de toamnă, sunt un gen de flori format din aproximativ 30 de specii de plante perene, aparținând familiei Asteraceae, native Asiei și Europei de nord-est.Crizantemele au fost cultivate în China încă din secolul al XV-lea î.Hr. Un oraș antic chinez a fost numit Ju-Xian, în traducere “orașul crizantemă”. Planta a fost introdusă în Japonia probabil în secolul al VIII-lea a.d., iar împăratul a adoptat-o ca sigiliu imperial. În Japonia există un “Festival al Fericirii” dedicat florii.
 • Acest forum are 5 subiecte, 18 răspunsuri și a fost actualizat ultima dată 30 iunie 2015 la 14:35 de Miruna.
Vizualizare 10 subiecte - 1 la 10 (din 10 în total)

  Discuții pe teme similare

 • Negoiță Laura
  19 noiembrie 2020
  Buna ziua! Mai pot fi salvate crizantemele mele? Le am primit acum o luna și au ajuns asa, se usucă 😔...nu le am udat mai des de o data pe saptamana și nu cu foarte multa apa dar azi le am scos din ghiveci sa verific pământul și este destul de ud și am găsit în el și rame...menționez ca n au mai fost udate de o săptămână și sunt ținute pe balcon la lumina, temperatura 10-15 grade.
  0
  2
  Alina
  19 noiembrie 2020
  Va rog daca puteti sa mi spuneti ce problema are crizantema si cum o pot salva. Multumesc!
  0
  1
  Vilcu Dorin
  15 noiembrie 2020
  Cum se rasădesc butaşii?cu rădacina sau fara?în ce luna se rasadesc?
  0
  1
  Stanciu Paul
  2 octombrie 2020
  Am in gradina si solar (locul in care au fost prinse )crizanteme aflate in faza de inflorire(au aparut boboci). Doresc sa le schimb locul in alte zone din gradina. Cand pot face mutarea crizantemelor la locul destinat lor in gradina ?
  0
  1
  Stefania
  10 septembrie 2020
  De cateva zile o saptamana gasesc cate 2/3 plante ofilite,la sol este supta si tulpina de culoare maro iar floarea ofilita,aveti idee de la ce este? Multumesc
  0
  3
  Miruna
  7 septembrie 2020
  Buna ziua, Pentru înflorirea Crizantemei care este substanța activa predominanta?
  0
  1
  Tony
  3 septembrie 2020
  Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns vis-a-vis de ce imi ataca crizantema si cu ce substanta/dozaje pot elimina daunatorii. Multumesc!
  0
  3
  Stan Gabriela
  4 octombrie 2016
  Buna ziua, Dupa cum se observă si in pozele atasate, crizantemele se usucă pur si simplu, de la varf incepe totul! Radacina nu are nimic!
  0
  3
  dragomir
  1 septembrie 2015
  buna ziua, as dori sa stiu cu se sa tratez crizantemele pentru ingalbenire s-au ingalbenit foarte rau si nu le dau de cap multumesc frumos
  0
  1
  Dan dobrin
  21 iunie 2015
  am plantata de curand 13.000 de crizantema la solar ,acum eu sunt la inceput(primul an) toti prieteni mei se plang din cauza tripsu-lui eu deocamdata nu vad sa am sau nu cunosc . cu ce imi recomandati sa stopesc mie si prietenilor mei la noi in comuna cred ca e plantata in jur de 200.000 de crizantema
  0
  1
Vizualizare 10 subiecte - 1 la 10 (din 10 în total)
Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar profesioniștii noștri îți vor sări în ajutor.

Post nou

Despre
Crizanteme

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec