Trandafiri pentru petale

Trandafiri pentru petale – Desi nu este o specie mult cultivata, trandafirul pentru petale este din ce in ce mai cautat in industria alimentara pentru prepararea dulcetei, gemului sau siropului si in industria farmaceutica pentru extragerea unor uleiuri folosite in cosmetica. Valorifica foarte bine terenurile degradate, erodate, subtiri din zona inalta si premontana, fiind o specie rustica adaptabila la diverse climate de cultura. In tara noastra sunt cultivate trei specii de trandafir pentru petale: Rosa rugosa, Rosa damascena, Rosa centifolia. Avand cerinte mici fata de factorii de mediu, trandafirul de dulceata se poate cultiva in zonele mai umbrite, in lungul gardurilor, pe terenuri in panta, pe râpe etc., valorificand solurile grele, scheletice sau cu exces temporar de umiditate, unde nu se pot planta alte specii. Se inmulteste prin butasi sau prin altoire pe maces. Distanta de plantare este de 2/1 m pentru terenul lucrat manual. Recoltarea petalelor se poate face pe perioada infloririi, circa 3-4 saptamani (iunie), după care inflorirea este slaba.
Vizualizare 3 subiecte - 1 la 3 (din 3 în total)

  Discuții pe teme similare

 • Nicoleta Natea
  9 septembrie 2021
  Buna ziua! Am mai multi trandafiri, dintre care unul (Claude Bresseur, un tea hibrid) este puternic atacat de rugina. As vrea sa gasesc o solutie sa-l tratez si sa evit raspandirea la ceilalti trandafiri, fara sa arunc trandafirul in cauza. Planta este in curte, plantata pe peluza, este inconjurata de gazon. Intre ea si alti trandafiri este un spatiu de aproximativ 80-100 cm. Multumesc!
  0
  1
  Ana- maria avram
  1 martie 2017
  Buna ziua! Am o multime de trandafiri si doresc sa mai plantez on aceasta primavara. Conditiile fac ca, desi am mult spatiu, sunt nevoita sa plantez trandafirii in ghivece ( din cauza conditiilor de umbra de la pomi sau cand nu e umbra sunt catzeii cam nebuni) . Am cateva ghivece foarte mari din plastic, iarna tund si ingrop trandafirii si inconjur ghiveciul cu material izolant. Mai am o multine de ghivece din terracota groasa, vechi, dar nu chiar asa de mari. Au un diametru de 30 cm si o adancime de 50- 60 cm. Ajunge pentru un butas cu radacina? Avantajul ar fi ca iarna u- as puta muta intr- un hambar protejat, sau daca o sa construiesc, un solar. Regiunea in care na aflu este de deal, iernile sunt usor nai putin geroase decat in Bucuresti. Anul acesta b- am avut sub minus 15 noptile. Nu mi- a inghetat nici un trandafir, nici cei miniatura. I- am ingropat si am pus zapada multa peste ei. Merge sa ii plantez in ghivecele ceramice sau sunt totusi prea micu? A.... si am nai comandat 2 varietati de lonicera cele semper virem, acelea merg in ghivecele de care va scriam? Si o wisterie, glicina mov, aia sigur nu va incapea... dar as putea construi o jardiniera de lemn. Pentru wisteria, ce dimensiune ar trebui sa aibe, minim, jardiniera? Am mqi conandat si un mesteacan purpuriu. Nici ala nu are lic in livada, ca acolo sunt pomi fructiferi, nu l- ar vedea nimeni. Iar zona de agrement e betonata, acoperita de pietris sau umbrita. De aceea sunt nevoita sa recurg la jardiniere sau ghivece, amplasabile peste pietris. Multumesc anticipat de sugestie
  0
  1
Vizualizare 3 subiecte - 1 la 3 (din 3 în total)
Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Arbusti
Trandafiri pentru petale

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec