Trandafiri pentru petale

Trandafiri pentru petale – Desi nu este o specie mult cultivata, trandafirul pentru petale este din ce in ce mai cautat in industria alimentara pentru prepararea dulcetei, gemului sau siropului si in industria farmaceutica pentru extragerea unor uleiuri folosite in cosmetica. Valorifica foarte bine terenurile degradate, erodate, subtiri din zona inalta si premontana, fiind o specie rustica adaptabila la diverse climate de cultura. In tara noastra sunt cultivate trei specii de trandafir pentru petale: Rosa rugosa, Rosa damascena, Rosa centifolia. Avand cerinte mici fata de factorii de mediu, trandafirul de dulceata se poate cultiva in zonele mai umbrite, in lungul gardurilor, pe terenuri in panta, pe râpe etc., valorificand solurile grele, scheletice sau cu exces temporar de umiditate, unde nu se pot planta alte specii. Se inmulteste prin butasi sau prin altoire pe maces. Distanta de plantare este de 2/1 m pentru terenul lucrat manual. Recoltarea petalelor se poate face pe perioada infloririi, circa 3-4 saptamani (iunie), după care inflorirea este slaba.
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

trandafiri-pentru-petale-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Trandafiri pentru petale

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.