Soc

Soc – este un arbustoid din familia Adoxaceae. Acesta creste spontan in zona dealurilor, dar cultivat poate fi extins in toată tara. Este cautat pentru florile si fructele sale, folosite la nivel familial sau in industria farmaceutica, unde se extrag o serie de principii active favorabile unor afectiuni ale aparatului respirator, afectiuni renale, etc. Se poate planta in plantatii comerciale sau ca pom solitar in gradina familiala, in locuri semiumbrite unde nu se pot planta alte specii pomicole, la distanta de 4/3 m. Acesta prezinta mai multe tulpini in zona coletului, dar poate fi condus si ca pom propriu-zis cu un trunchi de 30-40 cm. Se înmulteste prin drajoni, butasi inradacinati sau despartirea tufelor. Fructele sale contin: zahar, proteine, vitamina C. Din flori si fructe se poate prepara suc, sirop, lichior, dulceata.
  • Acest forum are 7 subiecte, 12 răspunsuri și a fost actualizat ultima dată 12 iulie 2023 la 15:11 de Ruxandra.
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

soc-cultivare-ingrijire
Arbusti
Soc

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec