Soc

Soc – este un arbustoid din familia Adoxaceae. Acesta creste spontan in zona dealurilor, dar cultivat poate fi extins in toată tara. Este cautat pentru florile si fructele sale, folosite la nivel familial sau in industria farmaceutica, unde se extrag o serie de principii active favorabile unor afectiuni ale aparatului respirator, afectiuni renale, etc. Se poate planta in plantatii comerciale sau ca pom solitar in gradina familiala, in locuri semiumbrite unde nu se pot planta alte specii pomicole, la distanta de 4/3 m. Acesta prezinta mai multe tulpini in zona coletului, dar poate fi condus si ca pom propriu-zis cu un trunchi de 30-40 cm. Se înmulteste prin drajoni, butasi inradacinati sau despartirea tufelor. Fructele sale contin: zahar, proteine, vitamina C. Din flori si fructe se poate prepara suc, sirop, lichior, dulceata.
Vizualizare 5 subiecte - 1 la 5 (din 5 în total)

  Discuții pe teme similare

 • lucica
  2 august 2020
  Buna ziua! Poate cineva sa imi spuna ce ingrasamant trebuie sa folosesc la plantarea aroniei? Intenționez sa plantez saptamana viitoare. Multumesc!
  1
  1
  Ariana
  10 mai 2020
  Buna ziua! Acum trei ani am plantat un pui de soc in gradina, acum este un arbust maricel, insa niciodata nu a facut flori. Oare de ce? Multumesc mult pentru raspuns si eventual recomandari!
  0
  1
  Mihaela
  2 mai 2020
  Buna ziua. Am un soc in curte, dar e cumva bolnav sau atacat. Florile au pe codita gramezi de gandacei sau muscute, frunzele sunt umede si lipicioase in zonele cu gandacei. Nu ma pricep deloc la ingrijirea pomilor. Ce pot face? Multumesc anticipat.
  0
  1
  Nicolae
  24 februarie 2020
  Buna, ma scuzati ca revin dar ne stiind prea mukte intreb daca sistemul este asemanator cu al vitei de vie sau nu si daca nu va deranjez se foloseste la acest strat turba? Multumesc mult de tot.
  1
  1
Vizualizare 5 subiecte - 1 la 5 (din 5 în total)
Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Arbusti
Soc

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec