Aronia (scorus negru)

arbustul-de-aronia-cultivareArbustul de Aronia (scorus) a fost adus recent in Europa din America de Nord, si este vestit pentru rezistenta sa la frig, fiind cultivat chiar si in Siberia. Arbustul face parte din familia Rozaceae cu florile asemanatoare celor de mar. Fructele sunt de culoare rosie sau neagra, se coc la sfarsitul verii si chiar toamna. Prefera solurile umede si acide, si este rezistent la principalele boli dar si daunatori. Acesta ajunge la inaltimi intre 1.5-3 metri avand o durata de viata de aproximativ 20 de ani. In fructele proaspete se gasesc antociani, substante tanante, vitaminele C, E, PP, acizi organici, microelemente, carotenoide, zaharuri, etc. Fructele de aronia contin de 15 ori mai multi antioxidanti decat afinele. Nivelul de antioxidanti al fructelor de aronia este de 16062 pentru 100g, una dintre cele mai mari valori dintre 277 de alimente. Consumand 100 g din aceste fructe vom acoperi necesarul de acid folic. De aceea sunt indicate pentru femeile insarcinate. Fructele proaspete se folosesc în profilaxia carentei de vitamina P, sunt de asemenea hipotensive si datorita continutului de insulina sunt indicate pentru diabetici.

Acest forum conține 3 subiecte și 13 răspunsuri și a fost actualizat ultima dată de  Tom Botanistul 18 septembrie 2015 la 4:16 pm.

Vizualizare 3 subiecte - 1 la 3 (din 3 în total)
Vizualizare 3 subiecte - 1 la 3 (din 3 în total)
Adaugă o întrebare:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier
<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">