Agrisul

AgrisulAgrisul este un mic arbust spinos din Familia Rosaceae, care este cultivat pentru fructele sale comestibile cu acelasi nume. Frunzele sale au o culoare verde-inchis iar arbustul este cunoscut pentru producerea florilor in forma de clopot (verzi sau galbene). Fructele sunt mici (1,5-3 grame) si contin foarte multe seminte mici. In cazul in care este gestionat corespunzator, arbustul poate trai o perioada lunga de timp, si poate ajunge chiar si la inaltimea de 3 metri, producand o recolta in fiecare primavara. Fructele Agrisului American tind sa fie mai mici decat speciile crescute in Europa.
Vizualizare 7 subiecte - 1 la 7 (din 7 în total)

  Discuții pe teme similare

 • Matyus Andras
  1 iulie 2021
  Buna ziua, va rugam sa ne propuneti solutie pentru boala agrisei din fotografiile atasate. In cursul lunii mai am facut de 4 ori tratament cu Topas si Mospilan. Multumesc,
  0
  1
  Rares
  31 mai 2021
  Am un agris si anul trecut a avut cateva fructe afectate insa anul acesta se pare ca toata planta e afectata. Toate fructele sunt acoperite de un fel de mucegai. Cateva frunze au si ceva praf alb pe ele. Iar acel mucegai maroniu se afla si pe unele tulpini. Va rog sa imi spuneti ce boala are, cum il tratez si daca fructele de anul acesta le mai tin sau sa le rup?
  0
  1
  Rodica
  26 mai 2021
  Am făcut 3 tratamente cu Topas 8ml/10 l apa cu interval de 7 zile
  0
  4
  Filip Carina
  7 august 2020
  Buna ziua, am trimis câteva poze cu problemele pe care le am la agriș, am 4 bucăți din care doar 3 prezintă aceste probleme, este primul an de plantare, amplasarea este langa un gard de beton spre N, temperatura este intre 28 și 38 grade, primesc soare de la E la V zilnic, pe toată perioada zilei, funcție de umiditate solului le ud la 2-3 zile abundent. Îngrășământ am folosit o singura data la plantare de la Viano Petit Fruits, le-am stropit o data cu Zeama Bordeleză acum 3 săptămâni când am observat problema, dar nu a dat rezultate, simptomele au apărut acum o lună și nu se observă prezenta vreunui dăunător, cel puțin atât cât vad eu, câteva dimineți la rand a fost ceață, poate și acest aspect comtraza. Am cumpărat și Topas, insa nu știu dacă este bun și nu știu cantitatea de apa pe care trebuie sa o pun la o fiola de 3 ml, mi-e sa nu fac soluția prea slabă sau prea concentrata și să le fac mai rău. Va rog să mă ajutați și să îmi spuneți ce au plantele mele și cum sa le protejeze. Vă mulțumesc, cu stima Filip Carina.
  2
  2
  Cosgarea Aura
  15 iunie 2020
  Buna ziua. Am cateva tufe de agrise,mai multe soiuri....atat tufele cat si fructele arata foarte bine...dar fructele nu ajung sa se coaca...se fac maronii,sunt foarte acre si cad....ma puteti ajuta cu un sfat?? Multumesc
  2
  1
  Cosmin
  12 iunie 2019
  Bună ziua, Am observat târziu că agrișul este ronțăit cu poftă de ceva omidă (sper că se observă în prima poză). Are o culoare foarte apropiată de culoarea frunzelor. Vă rog să mă ajutați să salvez arbustul. De asemenea, dacă îmi puteți spune cum as putea face să preîntâmpin atacul acesta pe viitor. Mulțumesc mult!
  0
  2
  Victor
  11 mai 2018
  Buna ziua, am observat la agres ca toate virfurile sunt atacate de fainare si frunctele capata o crusta maronie pe ele. Ce tratament asa putea face pentru el? Multumesc
  2
  1
Vizualizare 7 subiecte - 1 la 7 (din 7 în total)
Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Arbusti
Agrisul

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec