Substante interzise sau Toxice

In agricultura sunt folosite din ce in ce mai multe substante chimice deosebit de toxice pentru combaterea bolilor si daunatorilor plantelor de cultura sau a celor din zona forestiera. Aceasta metoda chimica de combatere a daunatorilor duce la scaderea numarului polenizatorilor naturali ai plantelor si la necesitatea protejarii si folosirii dirijate a albinelor ca insecte polenizatoare, in scopul sporirii productiei vegetale. Acest lucru se poate realiza prin utilizarea unor substante chimice mai putin toxice pentru albine si prin aplicarea lor in momente in care nu vin in contact cu acestea. În  prima parte a anului 2014, la nivelul Uniunii Europene, s-a interzis folosirea anumitor pesticide (de tip neonicotinoide) dăunătoare albinelor. Deși majoritatea statelor membre au luat deja măsuri pentru înlocuirea acestor substanțe cu alternative, România întârzie să aplice regulile, punând în pericol sănătatea insectelor polenizatoare, fapt care afectează în mod direct producția agricolă. Greenpeace solicită autorităților române să reconsidere cererea de derogare și să înlocuiască substanțele interzise.

Acest forum conține 4 subiecte și 6 răspunsuri și a fost actualizat ultima dată de  Tom Botanistul 30 iunie 2015 la 2:45 pm.

Vizualizare 4 subiecte - 1 la 4 (din 4 în total)
Vizualizare 4 subiecte - 1 la 4 (din 4 în total)
Adaugă o întrebare:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">