Trips

Trips este o specie semnalata la sfarsitul secolului al XIX-lea, in fosta Uniune Sovietica. In Romania prezinta raspandirea geografica si plante gazda, din Campia Dunarii pana la altitudinea de 2000 m. Adultul are corpul de 1.2-1.5 mm lungime, de culoare brun-inchis spre negru, aripile sunt inguste cu o nervura. Larva este de culoare rosu portocaliu, dar capul, picioarele si ultimul segment abdominal sunt negre.
Vizualizare 5 subiecte - 1 la 5 (din 5 în total)

  Discuții pe teme similare

 • Diana
  24 septembrie 2021
  Buna ziua, Am aceste insecte pe tavan si va rog sa ma ajurati cu identificarea lor. Mentionez ca am avut urme de pests pe frunzele plantelor mele si am facut in jur de 5 tratamente cu Vertimec, Mospilan si Laser. Ocazional mai vad semne pe frunzele noi dar nu am putut identifica niciodata thrips. Multumesc frumos si o zi frumoasa, Diana
  1
  2
  Giorgiana
  21 septembrie 2021
  Vreau să scap de thripsii de pe monsterele variegate, de spider mites de pe o monstera dleiciosa si de paduchii lânosii de pe o hoya; de asemenea doresc să stropesc toate plantele din casa preventiv pentru că am obswrvat că thripsii s-au extins; vă rog să mă ajutați! Mulțumesc!
  0
  1
  Vio
  20 iulie 2015
  Am infiintat si eu un solar acum 2 ani. Pana acum nu am avut probleme cu productia insa anul asta am probleme cu tripsul. Cu ce sa combat tripsul la ardei?
  0
  1
  viorica bulzan
  19 iulie 2015
  cu ce sa combat tripsul la ardei?
  0
  1
Vizualizare 5 subiecte - 1 la 5 (din 5 în total)
Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Insecte daunatoare
Trips

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec